fbpx

Szólít a szörny – A Mesebolt Bábszínház fesztiválsikere

A Weöres Sándor Színház és a Mesebolt Bábszínház előadása gyermek- és ifjúsági kategóriában elnyerte a legjobb produkciónak járó díjat a 2022-es eSzínház Fesztiválon.

Az Alapítvány a Magyar Színházakért és az eSzínház 2022. szeptember 16. és 25. között rendezte meg az eSzínház Fesztivált. Két kategóriában lehetett jelentkezni: prózai előadás, valamint gyerek- és ifjúsági előadás. A közönség és egy szakmai zsűri is értékelte a beérkezett előadásfelvételeket.

A zsűri tagja volt Fullajtár Andrea színművész, Béres Attila színházigazgató, rendező, Göttinger Pál rendező, Kelemen Kristóf dramaturg és Tóth Barnabás filmrendező. A zsűri munkájában részt vett továbbá Légrádi Gergely, az eSzínház vezetője. 18 társulat 19 előadással nevezett az idei fesztiválra.

A közönség és a zsűri szavazatai alapján a legjobb digitális adaptációnak járó díjat gyerek- és ifjúsági kategóriában a Szólít a szörny nyerte, az előadás főszereplője, Major Erik pedig kiérdemelte a legjobb férfi főszereplőnek járó elismerést.

Ezúttal nem volt elég, ha kiváló az előadás, fontos volt az is, hogy a produkcióról készült felvétel is kiemelkedő legyen. Ez utóbbi – mint minden meseboltos előadásfelvétel – Kaczmarski Ágnes és csapata munkája volt. Az ünnepélyes díjátadó gálát október 25-én az eSzínház közvetíti a Katona József Színházból. 

Nyitókép: a Szólít a szörny című előadás. Fotó: Mészáros Zsolt

A rovat további cikkei