Hatodik alkalommal rendezik meg a Rátonyi Róbert Operettfesztivált. A június 15. és 18. között tartandó rendezvény egyik nagy eseménye Mészáros Árpád Zsolt Csárdáskirálynő rendezése lesz, de találkozhat a közönség Esztergályos Cecíliával, Drahota Andreával és Galambos Erzsivel is.

Az idei Operettfesztivált Rátonyi Róbert születésének századik évfordulójának szentelik. A négynapos programsorozat számos érdekes eseményt tartogat kicsiknek és nagyoknak egyaránt. Az Operettfesztiválon látható a Mészáros Árpád Zsolt rendezésében színpadra vitt Csárdáskirálynő, de szakmai beszélgetések is helyet kaptak a programban, melyeken az operett sztárjaival találkozhat a közönség, így például Galambos Erzsivel, Drahota Andreával és Esztergályos Cecíliával.

Június 15-én felvonulással indul a fesztivál a vártól a Színházkertig, lovaskocsikkal, fúvószenekarral, táncművészekkel. Menet közben még egy-egy erkélyről is felcsendülnek majd operett-slágerek, majd a Petőfi Színházban kezdetét veszi a nyitógála. Az utcákat járja majd egy OperettVonat is, amivel egész Veszprémet bebarangolhatják az érdeklődők, miközben operett-slágerek csendülnek fel.

Az Operettfesztivál idén még inkább nyit a nemzetköziség felé, amely nemcsak azt jelenti, hogy határon túli együttesek is fellépnek, de a rendezvény utolsó napján több országból is érkeznek előadók, társulatok. Fellép többek között a kolozsvári operett együttes, az Operettissimo, akik a Te rongyos élet című zenés összeállításukat hozzák el a nézőknek. Az utolsó este pedig orosz, angol, német, lengyel, szlovák és román nyelven is felcsendülnek az operett dallamai.

Az Operettfesztiválon számos közterületet átkeresztelnek a rendezvény négy napjára, ami idén további két helyszínnel is bővül. A tavalyi évben a Kossuth utcát Kálmán Imre utcának, az Óváros teret pedig Ábrahám Pál térnek keresztelték át az Operettfesztivál idejére, idén pedig két másik nagy operettszerző előtt tisztelegnek két új tér felavatásával. Az Auer ligetet Eisemann Ligetnek, a Petőfi NézőPont terét pedig Zerkovitz térnek keresztelik át a rendezvény idejére.

Nyitókép: Felvonulás a veszprémi Operettfesztiválon. Forrás: Rátonyi Róbert Operettfesztivál