Tajvan vagy, ahogy a régi utazók hívták, Formosa Kelet-Ázsia egyik legizgalmasabb szigete. Az egyedülálló természeti és kulturális kincsek mellett gasztronómiája is párját ritkító. A Damjanich János Múzeum és a budapesti Tajpej Kereskedelmi Iroda közös kiállításán valódi kulináris utazásra invitálják a kalandvágyó látogatókat a street food fővárosaként is emlegetett dél-tajvani Tajnan város utcáira.

Izgalmas ízek, nyüzsgő piacok és évszázados receptek várják az október 12-én nyíló, Ízkalandozás a Távol-Keleten – Fotókiállítás a tajvani Tajnan város street food kultúrájáról című tárlat látogatóit.

A kiállítást egy gazdagon illusztrált fotóalbum is kíséri, melyben történeti és kulturális adalékok mellett receptek és további izgalmas képek is helyet kaptak.

A kötet egyedülálló módon három nyelven készült: magyarul, angolul és kínaiul. A limitált példányszámban elérhető album magyarországi viszonylatban úttörő, hiszen Tajvan szigetéről magyar nyelven alig található bármi a könyvesboltokban.

A megnyitó időpontja: 2021. október 12. (kedd) 16:30. Köszöntőt mond Liu Shih-chung képviseletvezető és Horváth László, a Damjanich János Múzeum igazgatója. A megnyitón a Momotaro Étterem jóvoltából autentikus tajnani ételkülönlegességeket is kóstolhatunk.

A kiállítás 2022. január 30-ig tekinthető meg a Damjanich János Múzeum földszinti kiállítótermében.

Forrás és fotók: Damjanich János Múzeum