fbpx

Támogatást kaphatnak az elhalasztott POSzT-ra beválogatott előadások

Az idén májusra tervezett Pécsi Országos Színházi Találkozó a pandémiás helyzet miatt elmaradt, azonban az Emberi Erőforrások Minisztériuma fontosnak tartja, hogy a találkozó programjába beválasztott darabok elérhetők legyenek.

Mivel az alkotások jelentős művészeti értéket képviselnek, az EMMI ezen előadások rögzítésére forrás biztosítását tervezi, hogy a nagyközönség is megismerhesse azokat, valamint dokumentációként az utókornak is fennmaradjanak. A támogatás nem automatikus, minden színház kérvényezheti, aki szeretné digitalizálni előadását. A támogatás részleteiről az EMMI Kultúráért Felelős Államtitkársága tájékoztatja a beválasztott alkotókat.

A POSzT az ország legnagyobb színházi fesztiválja, amelyet évente több száz hazai és határon túli közreműködővel rendeznek. A jelenlegi járványhelyzetben, a fokozott egészségügyi előírások betartása mellett is fokozott kockázatot jelentene a 10 napos rendezvény megtartása, ezért a szervezők megfontolt döntése értelmében a tervezett fesztivál elmarad.

A rovat további cikkei