fbpx

Tánc és klímavédelem

Február 13-án látható újra a Duda Éva Társulat Wonderland című táncelőadása a Trafóban. A műsor előtt a klímatudatosságról beszélget Duda Éva rendező-koreográfus Hevesi Flóra és Macskásy Éva klímaaktivistával.

A világ szépségére, múlékonyságára és korunk égető problémájára, a környezetvédelemre is reflektáló Wonderland-előadás kapcsán az alkotók célja, hogy ráirányítsák a figyelmet a művészet klímatudatosságban betöltött szerepére. Milyen felelőssége lehet egy alkotónak a klímavédelemben, milyen eszközök állnak rendelkezésére, hol húzódik a határ a művészi kifejezésmód és az aktivizmus között?

„Teljesen abszurdnak élem meg a mai világunkat, rengeteg szélsőséggel, szörnyűséggel, éhezéssel, klímavészhelyzettel a nyakunkban, és közben mérhetetlen fényűzés, felelőtlenség, pazarlás és nem végső soron mások kihasználása és manipulálása van a másik oldalon. (…) ezeket az érzéseket próbálom most humorba önteni, és vadabban, jókora szarkazmussal valahogy megfogalmazni, hogy ne nyomasszon annyira” – nyilatkozta Duda Éva a Trafóban bemutatott Wonderland produkció kapcsán.

Az előadás a klímabeszélgetés után tekinthető meg a nagyteremben, a programról bővebben itt lehet tájékozódni.

Duda Évával ősszel beszélgettünk.

A rovat további cikkei