Vizúr János és Kércz Tibor fotóművészek alkotásaiból nyílt kiállítás a múzeumban. A kiállítást 2019. április 26-án Áder János köztársasági elnök nyitotta meg.


boga_patak__erdely__web_600x399.png
Vizúr János: Boga patak (Erdély)

A víz misztériumát tárja a közönség elé Vizúr János és Kércz Tibor fotókiállítása és a most megjelent fotóalbum képei is. "A képek segítségével érzékelhetjük az óceán csendjéből kibomló végtelenséget, a tengerzúgásban lefojtott hatalmas erőt, a sarkköri jégvilág absztrakt képződményeinek kékes fehérségét és a vízfelszínen tükröződő fény és árnyék impresszionista varázsát" - fogalmazott Áder János köztársasági elnök a megnyitón.


kercz_tibor_2_web_600x399.png
Kércz Tibor fotója

A felvételeken tájfunok, hurrikánok, aszályok drámai következményei is megtekinthetők. A május 31-ig látható tárlaton a vizek legkülönbözőbb formái, halmazállapotai és a vízhez kapcsolódó jelenségek fedezhetők fel.

Vizúr János negyven éve foglakozik fotózással. "Képeimen a víz szépségét szerettem volna kiemelni" - mondta, hozzátéve, hogy a vizet ötféle oldalról mutatják meg: a dinamikus, folyton mozgó, változó közeget, a halmazállapotait váltogató anyagot, a világ képét visszatükröző felületet, az önmagán túlmutató absztrakt látványt, valamint az éltető elemet és életteret.


vj_112_cseppnyi_haza_web_600x399.png
Vizúr János: Cseppnyi haza

A tárlatot Föld napjához kapcsolódóan rendezik meg.

Fotók forrása: nhmus.hu