A július 27-én nyíló ingyenes tárlat a Taylor Swift: Songbook Trail címet viseli, amelyen az énekesnő ruháitól a cowboycsizmáján át különböző személyes tárgyai is láthatóak lesznek.

Taylor Swift Arligtonban, 2023. március 31-én. Fotó: Suzanne Cordeiro / AFP
Taylor Swift Arlingtonban 2023. március 31-én. Fotó: Suzanne Cordeiro / AFP

A kiállítás 13 állomáson keresztül vezeti  végig a látogatókat Swift karrierjének különböző állomásain attól kezdve, hogy 14 évesen Nashville-be költözött egészen a szupersztárrá válásáig. A gyűjtemény része például egy cowboycsizma, amelyet Swift még countryénekesnőként viselt, valamint az a fekete fodros ruha, amely a Fortnight című klipjében volt látható.

A Taylor Swift: Songbook Trail a kiugróan sikeres Eras turnéjának nyomán jön létre, amely már a brit fővárost is letarolta, pedig az énekesnő csak augusztusban lép majd fel a Wembley-ben. Igaz, akkor öt alkalommal. A felfokozott várakozásokat mutatja például az a metrótérkép, amelyet a londoni polgármester, Sadiq Khan is megosztott: a Tube Map (Taylor's Version) néven futó változaton minden metróvonalat Swift egyik albumáról neveztek el, és minden megálló egy-egy dala címét viseli.

A gazdasági előrejelzések szerint a turné körülbelül 300 millió fontot is hoz majd Londonnak, a Barclay becslése szerint pedig az Egyesült Királyság gazdasága összességében 997 millió fontot fog kaszálni a koncerteknek köszönhetően, mivel a Swiftiesnek nevezett rajongók több mint tizenkétszer annyit költenek, mint az átlagos brit polgárok.

Máshol is nagyon várják már az énekesnőt. Zürichben július 9-10-én lép fel, az esemény tiszteletére a nemzetközi hírű Tonhalle Orchestra négy tagja mutatta be az Anti-Hero című slágerének instrumentális feldolgozását.

A Taylor Swift: Songbook Trail 2024. szeptember 8-ig a Victoria and Albert Museum South Kensingtonban lesz látható.

A cikk forrásai itt és itt olvashatók.