A kínálatban Fejérvári Zoltán zongoraművész és Tony Pusztai gitárművész önálló estje is szerepel, a fellépők sorában több mint húsz szólista lép színpadra.   

A Szent Efrém Férfikar december 10-i estjén az ősi szentföldi és görög-bizánci himnuszoktól kezdve a nagy orosz klasszikusokon át a Kárpátok vidékének gazdag vallásos folklórja is fölcsendül.

A Szent Efrém Férfikar
Fotó: Orbán Domonkos

Az Óbudai Kamarazenekar december 11-én Haydn D-dúr szimfóniáját, Vivaldi két gitárversenyét, Olsvay Endre Tarsoly című művét és Mozart F-dúr szimfóniáját adja elő Gazda Péter vezényletével, a koncert szólistája Csorba Gergő gitárművész.    

A Dinyés Family Consort december 16-án barokk kamaraműveket ad elő. A barokk kor hangszereinek széles választékát úgy mutatják be, hogy minden családtag több hangszeren is muzsikálni fog. Ez teszi lehetővé, hogy a koncert második felében Heinrich Schütz Karácsonyi oratóriumát is megszólaltathatják vendégművész barátaik segítségével.

December 1-jén Tony Pusztai saját kompozíciókat játszik gitárestjén, 2-án a Színház az egész világ című esten Pásztor Júlia szoprán és a Custos Consort – Márkus-Zalatnay Fruzsina (fuvola), Regős Júlia, Szászvárosi Sándor (viola da gamba) és Davidovics Igor (lant) – lép fel. December 3-án Fejérvári Zoltán zongoraművész ad önálló estet, műsorán Schumann Nachtstücke, Schubert Impromtus és Csajkovszkij Évszakok című műve hangzik el.    

Fejérváry Zoltán

A 2020/2021-es Évfordulós Kamarazenei Csemege koncertsorozat december 6-i alkalma Beethovenre és Dohnányi Ernőre összpontosít. December 8-án Kósa György zeneszerzőről emlékeznek meg. December 15-én fiatal Junior Prima díjas művészek, Farkas Mira, Nyári László és Devich Gergely lép színpadra.    

A további programok között szerepel december 5-én délelőtt Czigány György zenés vetélkedője, valamint az Óbudai Társaskör Galériában Ágoston Lóránt tárlata november 29. és december 19. között.

A nyitóképen a Dinyés Family Consort.