Május 10-én két vegyes képességű táncosokból álló alkotócsapat előadását láthatja egy estén a Trafó közönsége.

Az ArtMan egy huszonhárom éves múltra visszatekintő egyesület, amely művészeti, terápiás és oktatási programokon keresztül sérült és ép emberek számára nyitja meg a fejlődés, az önismeret és a tánc lehetőségét.

Az ArtMan az egyetlen olyan alkotóközösség hazánkban, ahol sérült és ép előadók partnerekként hoznak létre kortárs táncszínházi előadásokat.

Munkájukat 2018-ban Lábán Rudolf Különdíjjal jutalmazta a táncszakma.

Az ArtMan-estek az idők során a társadalmi inklúzió fontos eseményeivé váltak. Ez az inklúzió előadásaikban több szinten is megfigyelhető. Egyrészt az alkotófolyamatban, amelynek fontos célkitűzése, hogy benne egészen különböző képességű emberek teljesen egyenrangúan vegyenek részt.

A tánc szabad terepet biztosít mindannyiunk számára, hogy vállalni tudjuk mozgásunkat olyannak, amilyen.

Nem megregulázza, hanem felszabadítja a testet, megteremti az esélyegyenlőség terét. A táncszínpadon a sérült és nem sérült táncosok mozgása egyformán inspiráló és különleges a nézők számára is, így az inklúzió nemcsak alkotói, de befogadói szempontból is megteremtődik az ArtMan előadásain.

Május 10-én a Trafóban két produkciót láthat a közönség. Az est első felében a 23 éves Tánceánia Együttes alkotóinak legújabb előadását, a Maydayt, majd a Pilinszky János azonos című verséből induló Átváltozást, amely az identitással és annak változásával foglalkozik. Ez utóbbi az ArtMan Egyesület 2020-ban létrejött ifjúsági programjának, az ArtMenőknek a Radnóti Színház közreműködésével készült kísérleti mozgásszínházi előadása.

Nyitókép: Átváltozás. Fotó: ArtMan Egyesület