Október 30-án ünnepli újranyitásának 10. évfordulóját a Játékszín. A 2012-ben magánszínházként megnyitott teátrum első bemutatója az évadban december 10-én lesz, Nagy Sándor mutatkozik be a Telt ház című egyszemélyes produkcióban. Bereczki Zoltán rendezőként debütál a 10. évfordulón, a Menopauza című amerikai musical új változatát állította színpadra.

A Teréz körúti színházépület megnyitásának 110. évfordulója napra pontosan ugyancsak október 30-a. A kezdetektől kabarék váltották itt egymást, majd ebben az épületben működött a legendás Kamara Varieté. Játékszínként 1978-tól ismerhette a közönség a teátrumot, amely 2012-es bezárása után magánszínházként nyitott újra.

A Bank Tamás vezette színház tíz év alatt tizennyolc rendezővel negyvenegy bemutatót tartott és közel 860 ezer látogatót fogadott. Magyarországon elsőként a Játékszín mutatott be színházi előadást a Fővárosi Törvényszéken (A vád tanúja, 2021), vidéki vendégjátékaikkal pedig közel 200 ezer nézőhöz, hatvanöt városba vitték el produkcióikat.

A Játékszín a 2022/2023-as évadban nyolcvan színészt foglalkoztat, sokak mellett Bánsági Ildikó, Dobó Kata, Gálvölgyi János, Hernádi Judit, Kern András, Kovács Patrícia, Lévay Viktória, Pásztor Erzsi és Szerednyey Béla is színpadra lép. Jelenleg tizennégy produkciót tartanak repertoáron, és hamarosan megkezdik az évad első bemutatójának próbáit. 

December 10-én tartják a Telt ház premierjét,

amelyben egyedül lép színpadra a Játékszín egyik legfoglalkoztatottabb, többszörösen közönségdíjas színésze, Nagy Sándor. Becky Mode vígjátékában közel negyven karaktert kelt életre mint Sam Peliczowski, munkanélküli színész, aki Manhattan legfelkapottabb éttermében intéz telefonos foglalásokat. A vonal másik végén a legkülönfélébb emberek, hiszti, hízelgés, fenyegetőzés – mindent bevetnek, csak hogy asztalt kapjanak, miközben Samnek a saját problémáival is meg kell küzdenie. A produkciót Horgas Ádám rendezi, a Játékszín pedig szilveszterkor is ezt az újdonságot tűzi műsorra.  

A 10. évfordulót december 17-én a Menopauza díszelőadásával ünneplik.

Az amerikai musicalt a show műfajban is otthonosan mozgó Bereczki Zoltán állította színpadra, akinek egyben a rendezői debütálását is jelenti a produkció. Alkotótársai: Tallós Andrea, Gulyás Levente, Lombos Márton, Bach Szilvia és Náray Erika, a dramaturg Lőkös Ildikó, a videógrafikát Pál Dénes és Madarász Gergő készítette. A színház legnépszerűbb előadását blokkokban tűzik műsorra; az első verzióban is játszó előadók – Falusi Mariann, Hernádi Judit, Náray Erika, Szőlőskei Timea és Tóth Enikő – mellett új szereplőként Janza Kata is színre lép a musicalben.

A Játékszín kisszínpada a 2022/2023-as évadtól a Julius Meinl Színpad nevet viseli. A pódiumon az elmúlt években exkluzív befogadott előadások zajlottak sikerrel. A 2022/2023-as évadtól a Libertine Kiadóval együttműködésben az Irodalmi reggeli című sorozattal és könyvbemutatókkal várják a közönséget.

Első alkalommal, november 12-én délelőtt Szabados Ági beszélget Bauer Barbarával Bíborbetűk című új regényéről. 

A repertoár-előadásokon kívül a színházteremben is várja egy-egy extra program a közönséget: december 3-án Kormos Anett humorista, három év csönd után, Top lesz című új önálló estjével a Játékszínben jelentkezik.

Nyitókép: Juhász G. Tamás