A CSTP előző évadához képest újdonság, hogy a Médiatámogatási Alprogram keretében nemcsak a vidéki és kisközösségi rádiók és televíziók, de a szaksajtó is támogatásban részesülhet. Az NKA Cseh Tamás Program Ideiglenes Kollégium tavaly decemberben meghirdetett nyílt pályázata kifejezetten könnyűzenei tematikájú nyomtatott és internetes médiumoknak, illetve ilyen témájú mellékleteket megjelentető kiadóknak szólt.

head1

A kollégium a beérkezett 23 pályázat közül 21-nek ítélte meg támogatást, összesen 21 millió 300 ezer forintot. A sikeres pályázók névsora az NKA honlapján olvasható, és rövidesen elérhető lesz a www.csehtamasprogram.hu oldalon is. A támogatás révén megvalósuló zenei rovatok, kiadványok részben a Cseh Tamás Program támogatott zenekaraival, rendezvényeivel és a program közreműködésével létrejövő koncertekkel is foglalkoznak majd.

 

A kollégium meghívásos pályázat révén nyújtott támogatást a Cseh Tamás Archívum munkájához, illetve a Magyar Alkotóművészeti Közhasznú Nonprofit Kft. keretében megvalósuló könnyűzenei örökség alprogramhoz. Mindezek mellett a Rockmúzeum fejlesztésére, népszerűsítésére és rendezvények szervezésére a MagyaRock Hírességek Csarnoka Egyesület 4 987 410 forint támogatást nyert.

Fotó: Rockmúzeum oldala