Ezután a szombathelyi Weöres Sándor Színházzal és a Mesebolt Bábszínházzal közösen állítanak színpadra egy, Patrick Ness Szólít a szörny című regénye alapján Vidovszky György által írt és rendezett, az iskolai zaklatásokat középpontba állító darabot. Ennek célcsoportja a középiskolás korosztály lesz, és Veszprémben november elején, drámafoglalkozással egybekötve láthatják a fiatalok.

Szintén ősszel mutatják be a Hamupipőkét Sramó Gábor rendezésében, melynek bábszínházi adaptációját Szántó Viktória írta. Az óvodásoknak és alsó tagozatosoknak szóló darabot a klasszikus formában, kesztyűbábokkal játszva állítják színpadra.

A jövő év egy grandiózus előadással, Katona József Bánk bánjával kezdődik, melyet a Veszprémi Petőfi Színházzal és a temesvári Csiky Gergely Színházzal koprodukcióban készít a Kabóca. A darabot Markó Róbert rendezi, és a Latinovits–Bujtor Játékszínben láthatjuk.

Tavasszal még a Sárkányölő Fiorentinosz című darabot is bemutatják Rumi László rendezésében. Ezt a Bartal Kiss Rita rendezte, az Otthon című babaszínházi produkció követi.

Az évad végén gasztroszínházi előadással is készülnek, szintén Rumi László rendezésében.

Folytatódik a Papa-Mama-Gyerekek program, melyekre ismert – A széttáncolt cipellők, A kis hableány, A kis gömböc, Vitéz László, A szőrdisznyócska – darabokat hívtak meg vendégjátékként.

A felnőtteket az áprilisra tervezett Mesefesztiválon Góbi Rita, illetve a KL Színház az elmúlást középpontba állító előadásaival szeretnék megszólítani.

Emellett műsoron tartják tavalyi bemutatóikat, és a kolozsvári bábszínház is vendégszerepel Veszprémben a Brémai muzsikusok című darabbal.

Szeptember végén háromnapos nemzetközi workshopot is tartanak. A Global roots Erasmus+ program első személyes találkozóján öt ország – Svédország, Dánia, Hollandia, Németország és Magyarország – hét intézménye oszthatja meg tapasztalatait az edukáció, a művészet és a fenntarthatóság témájában.

Idén Gidófalvi Imola Marosvásárhelyről csatlakozott a Kabóca társulatához.

Nyitókép: a Kabóca Bábszínház Facebook-oldala