Több mint 9 millió eurót (3,3 milliárd forintot) gyűjtöttek össze a cannes-i filmfesztivál alatt megrendezett jótékonysági amfAR-gálán pénteken – jelentette be az AIDS elleni kutatásokat támogató szervezet.

A sztárok részvételével az antibes-i Eilenroc luxusvillában megrendezett este háziasszonya Sharon Stone volt.

Az adománygyűjtő gálán megjelent a 74. cannes-i filmfesztivál nemzetközi zsűrijének elnöke, Spike Lee amerikai rendező, Orlando Bloom, Nicole Kidman, Dylan Penn (Sean Penn lánya), a francia Nicolas Maury, Milla Jovovich és Heidi Klum modell is. A pandémia miatt a vendégek számát a szokásos 800 helyett 400-ra csökkentették.    

Egy egyhetes hajózgatás Dylan Penn-nel egy ökológiai jachton 322 000 euróért (116 millió forintért) kelt el. A gála alatt Sacha Jafri festőművész a helyszínen készített egy műalkotást, amit 932 000 euróért (335 millió forintért) vásároltak meg. Az est Alicia Keys koncertjével zárult.

1993 óta az amfAR 199 millió eurót (72 milliárd forintot) gyűjtött össze orvosi kutatásokra a cannes-i filmfesztivál alkalmából szervezett rangos árveréseken.

Az amfAR ideiglenesen kiterjesztette tevékenységét, hogy támogassa a Covid–19 kutatását, és segítsen megválaszolni olyan kérdéseket, hogy milyen hatással van a betegség a HIV-fertőzött emberekre.

A nyitóképen Sharon Stone Cannes-ban. Forrás: MTI/AP/Invision/Vianney Le Caer