fbpx

További kulturális rendezvények maradnak el, intézmények zárnak be

Karácsony Gergely főpolgármester a március 12-ei sajtótájékoztatón jelentette be, hogy bezárnak a fővárosi fenntartású mozik, színházak, múzeumok és könyvtárak.

A Budapest Film Zrt. közleménye szerint artmozi-hálózatának összes mozija és a Corvin mozi legkorábban március 26-ig vetítéseket, rendezvényeket nem tart. A Művész mozi büféje 12 és 20 óra között nyitva tart, az Odeon téka nyitva lesz a megszokott pénteki időpontban.

A Fővárosi Állat- és Növénykert Facebook-oldalán azt közölte, hogy továbbra is nyitva tart, a Varázshegy és a Hetedhét Palota azonban csütörtöktől elővigyázatosságból nem látogatható, az oda meghirdetett zárttéri programok elmaradnak.

A Jelen/Lét Nemzetiségi Színházi Fesztivált későbbi időpontban rendezik meg.

A Budapesti Fesztiválzenekar minden márciusra tervezett koncertje, eseménye és turnéja is elmarad. A zenekar bizonyos koncerteket online közvetít. A Filharmónia Magyarország beltéri hangversenyei a kormányzati intézkedés visszavonásáig elmaradnak.

Az Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet, valamint a Bajor Gizi Színészmúzeum minden március 31-ig meghirdetett programot lemond.

A Magyarság Háza nyilvános rendezvényei március 13-tól április 30-ig elmaradnak.

Az Uránia Nemzeti Filmszínház egyelőre április 1-ig felfüggeszti működését. Az előre meghirdetett rendezvények többségét új időpontban rendezik majd meg, néhány program azonban elmarad.

A Cinema City mozijai létszámkorlátozás mellett továbbra is nyitva tartanak, egy előadásra maximum 99 látogató vehet vagy foglalhat jegyet.

A TRIP Hajó legénysége „karanténszínházat” alapított, amelynek előadásait Facebook-közvetítéseken láthatja a közönség. Az első előadást március 16-án közvetítik.

A Szentendrei Tavaszi Fesztivál programjai nagyrészt elmaradnak, ezeket igyekeznek az év folyamán a későbbiekben pótolni. Szombattól kezdődően a szentendrei Ferenczy Múzeumi Centrum összes kiállítása és kiállítóhelye is zárva tart.

A következő egy hónapban a Déri Múzeum valamennyi programja elmarad, a kiállítások azonban továbbra is látogathatók, de egyszerre, egy időben száznál több látogató nem tartózkodhat a múzeum épületeiben.

Békéscsabán elmarad a VII. Bábos Drámaíró Verseny és a Békéscsabai Jókai Színházban sem lesznek nagyszínpadi előadások.

A szolnoki Aba-Novák Agóra Kulturális Központ további intézkedésig elhalasztja szokásos rendezvényeit, fesztiváljait, továbbra is működnek azonban a képzések, klubok, csoportos foglalkozások.

Zalaegerszegen a művelődési intézményekben nem lesznek nagyobb programok. Elmaradnak a városi diáknapok, az egyetemi napok, a nemzetközi matematikaverseny, és valószínűleg nem fogják tudni megtartani a Pálinka és Mangalica Majálist, a Street Food Weekendet, valamint az Egerszeg Fesztivált.

Az eredetileg április 23. és 25. közé tervezett Gyulai Pálinkafesztivált elhalasztják várhatóan szeptemberre, de a pontos dátumról később döntenek.

Az április 3-4-re meghirdetett VinCE Budapest Wine Show-t szintén új időpontban, június 6-7-én rendezik meg.

A rovat további cikkei