Zenei, irodalmi, színházi események, jazzfesztivál és családi programok várják a közönséget Siófokon.

A Nyári Zenei Estek keretében könnyűzenei programokkal készülnek, többek között fellép Sergio Santos, Kollányi Zsuzsi és Zenekara, valamint Gregor Bernadett & Gonda Music Band. A Siófoki Szabadtéri Színpad, a SzínpART repertoárján olyan előadások szerepelnek, mint A Pál utcai fiúk, a Lévi’s story, a Gyöngyhajú lány balladája. Koncertet ad GwM, Charlie, Kökény Attila, Fenyő Miklós, Halász Judit, a Republic, Gájer Bálint, Bereczki Zoltán, lesz Zenevonat Szuperkoncert az LGT sztárjaival, és érkeznek a Dumaszínház humoristái. További popkoncertekkel a PLÁZS vár, az Újhelyi strandon a strandkönyvtár kínál irodalmi műveket az olvasás kedvelőinek.

Az irodalom szerelmesei a KulTeraszon kapcsolódhatnak ki,

olyan népszerű előadók társaságában, mint Szabó T. Anna, Fesztbaum Béla, Karafiáth Orsolya, Kautzky Armand & M.É.Z. és Eperjes Károly. Keddenként operettestek lesznek, a Zene a Zöldben koncertjeit a Jókai parkban élvezhetik az érdeklődők, a könnyűzenei és irodalmi előadások mellett gyermekkoncertek is várják a kicsiket és a nagyobbakat.

Július közepén megrendezik a XIX. New Orleans Jazz Fesztivált.

Többek között fellép a Hungarian All Stars, a Budapest Ragtime Band, a Benkó Dixieland, a Hot Jazz Band és az Apáti Dixieland Band. Augusztus végén, a Bor és Kenyér Ünnepén a családi programok mellett esténként a Honeybeast, az Apostol zenekar, valamint Dánielfy Gergő és az Utazók koncertezik.

Idén ünnepeli a város Kálmán Imre születésének 140. évfordulóját. A Kálmán Imre-emlékházban állandó és időszaki kiállítással várják a látogatókat, emellett

különleges városi sétákon lehet megismerni Siófok nevezetességeit,

Kálmán Imre emlékét és Varga Imre szobrászművész alkotásait. Különleges élményként a víztorony minden órában Kálmán Imre-műveket zenél.

Fotók forrása: Siófok Kommunikációs és Turisztikai Iroda