Új darabbal bővült a Magyar Posta kínai horoszkóp bélyegsorozata, a bélyeget a Magyar Posta Zrt. a Nemzeti Vagyon Kezeléséért Felelős Tárca támogatásával, a budapesti kínai nagykövetséggel, valamint a Budapesti Kínai Kulturális Központtal közösen kedden bocsátotta forgalomba.

A kínai horoszkóp szerint a soron következő, február 1-je és 2023. január 21. közötti időszak a Tigris éve, amelyről a hiedelmek úgy tartják, hogy a magabiztosság, a hirtelen váltások, az előre elrendelt dolgok és az újdonság éve, amelyben a lelkesedés és a dinamizmus úrrá lesz a viszontagságokon. A bélyegképen két tigris helyezkedik el, kör alakban. Ez az elrendezés a Yin és Yang, vagyis az élet árnyas és napos oldalát, a nehézségeket és a sikereket jelképezi, amelyek csak egymást kiegészítve alkothatnak kerek egészet.

A bélyegkisívhez tartozó alkalmi borítékon és bélyegzőn további tigrismotívumok láthatók. A kínai kultúrában is fontos szerepet töltenek be a színek. A Tigris éve bélyegén a vörös és a sárga dominál. A vörös a szerencsét és a boldogságot, a sárga pedig a jólétet és a bőséget is jelképezi.

Nyitókép: Magyar Posta