fbpx

Új előzetes a várva várt filmhez

Az X ? A rendszerből törölve előzetesét Bedő Barna készítette, aki olyan filmek trailerén dolgozott korábban, mint Enyedi Ildikó Oscar-jelölt Testről és Lélekről című alkotása vagy Herendi Gábor Valami Amerika 3 című filmje. ?Mikor először megnéztem az X-et, azt éreztem, hogy az elmúlt 20 évben nem láttam ennyire izgalmas és fordulatos magyar filmet. Tudtam, hogy Ujj Mészáros Károly mennyire tudatos és igényes rendező, így az előzetes megvágása nem volt kis teher, ám nagyon hálás feladat volt. Az volt a célom, hogy az előzetes hűen tükrözze a film magas minőségét. Így a történet izgalmát, a film rendkívüli, egyedi, soha nem látott képi világát és a főszereplőnő, Balsai Móni összetett karakterét, ezt a hármasságot igyekeztem összeszőni. Az egész film ütős, egyedi, váratlan fordulatokkal teli!? ? nyilatkozta Bedő Barna.

X_ARendszerbolTorolve_jelenetfoto2

 

Ujj Mészáros Károly ezúttal új műfajban bizonyítja tehetségét, és most is különleges látványvilágú, erős hangulatú filmet készített. A főszerepet játszó színészek jó része már a Lizában is együtt dolgozott vele: a bűnügyet felfedező, majd a rejtélyes ügy nyomába eredő rendőröket Balsai Móni, Schmied Zoltán és Bede-Fazekas Szabolcs alakítja, de fontos feladatot kapott Molnár Áron, Olasz Renátó, Fekete Ernő, Szabó Győző, Básti Juli, Szirtes Ági, Schneider Zoltán is. A filmben Éva lányát a különleges tehetségű Bujáki Zsófi alakítja, Kulka János pedig betegsége után ebben az alkotásban lesz először látható a filmvásznon. A forgatókönyvet Hegedűs Bálint és Ujj Mészáros Károly írta, az operatőr Szecsanov Martin. Az X ? A rendszerből törölve producerei Muhi András és Ferenczy Gábor.

 

 

A Nemzeti Filmalap támogatásával készült thriller a Focusfox Stúdió gyártásában november 1-jén az InterCom forgalmazásában kerül a hazai mozikba.

 

Fotó: Pintér Leó

A rovat további cikkei