Olasz és nemzetközi galériák mutatják be modern és kortárs képzőművészeti kínálatukat a felhő alakú Nuvola római kiállítótérben november 21-ig, amivel minden évben megismétlődő kiállítást és vásárt indítottak útjára az olasz fővárosban.

Róma első alkalommal lát vendégül a modern és kortárs művészetnek szentelt és vásárral egybekötött expót. A kiállított alkotások között festmények, szobrok és többnyire installációk láthatók. A sajtónak hagyományteremtésről beszélt Miguel Gotor, a római önkormányzat frissen beiktatott kulturális tanácsosa, aki emlékeztetett arra, hogy a hasonló kulturális események eddig mindig „megálltak” az északi Milánóban.

Az Arte in Nuvola (Művészet a felhőben) című kiállításon mintegy százhatvan olasz és külföldi galéria mutatkozik be hétezer négyzetméteres kiállítótérben. Az első kiállítás díszvendégének Izraelt választották. Különlegességnek számít az, hogy a négynapos eseményen harminc úgynevezett speciális projektet is bemutatnak, közöttük az olasz sztárépítész Massimiliano Fuksas terveit. Fuksas rajzolta a kiállítás logóját is.           

A közönség kerekasztal-beszélgetéseket is követhet harminc vendéggel a képzőművészet és a kultúra világából. A képzőművészeti kiállítást és vásárt egyelőre a következő öt évben akarják megismételni. A helyszín sem számít véletlennek: a modern és kortárs alkotások a Fuksas tervezte, Nuvola (Felhő) nevű kiállító- és kongresszusi központban láthatók. A kilenc évig épített Felhőt 2016-ban avatták fel, majdnem negyvenezer tonna acél és hatvanezer tonna üveg felhasználásával készült, költsége meghaladta a 200 millió eurót.

Nyitókép forrása: Facebook/Roma Arte in Nuvola