fbpx

Új klip a Herself zenekartól

Uncertain című daluk klipjében három tehetséges, fiatal színész szerepel.

Az elektronikus színezetű „shoegaze popot” játszó Herself első EP-je 2019 decemberben jelent meg, amelynek bemutatóját 2020 januárjában még meg tudták tartani a Trip hajón, a tavaszra tervezett országos turné állomásai viszont a koronavírus-járvány miatt kivétel nélkül elmaradtak.

Júniusban megnyerték a Petőfi Rádió „Saját zenéd” versenyét és 2020 őszén bejutottak a debreceni Fülesbagoly Tehetségkutató döntőjébe, amin sajnos betegség miatt nem tudtak részt venni. A nyári nyitás után a Müller Péter Sziámi AndFriends vendégeiként ősszel pótolni tudtak néhány tavaszi turnéállomást az újabb kijárási korlátozások bevezetése előtt.

A Szőke Abigél és Krasznai Vilmos főszereplésével készült Lucky You című daluk klipje novemberben debütált. A történet egy mindennapi szituációt jár körül: két embernek összeér a tekintete, tetszenek egymásnak és arra gondolnak, hogy vajon a másik is ugyanarra gondol-e.

Februárban megjelent Masks című daluk, ami az egy éve tartó karanténhelyzetre reflektál, ahogyan tehetetlenül figyeljük a körülöttünk kialakult káoszt. A klip alapja az 1904-ben készült Mélies-film, a The Impossible Voyage volt.

Legújabb klipjükben egy szerelmi háromszög történetét idézik meg. A főszerepben ismét három tehetséges, fiatal színész, Ascher Károly, Szőke Abigél és Vetlényi Lili látható. A klip az Ez is Terézváros! pályázat részeként valósult meg, a történet végig a VI. kerületben játszódik. Szeleczki Rozália rendező és M. Deák Kristóf operatőr gyönyörű látványvilágot varázsolt, amely egyszerre jelenít meg egy erős hangulatot a húszas éveiben járó generáció és a városrész kapcsolatáról, valamint bemutatja annak csodálatos építészeti megoldásait. A vizuális koncepcióhoz az egyik fő inspirációt Stalter György józsefvárosi fotói adták: a szereplőket leválasztja a színes, vakuhatású világítás, amelynek változásai folyamatosan reagálnak érzelmeik változására.

„Az Uncertain című számunk szövege arról a jelenségről szól, amikor az ember bizonytalansága, folytonos elégedetlenségérzése miatt akarva-akaratlanul falakat húz maga köré. A sokszor csak átvitt értelemben vett távolságtartás gyanakvást és bizonytalanságot teremt a körülöttünk lévőkben és könnyen előfordulhat, hogy ez a lelkiállapot csorbát ejt az emberi kapcsolatainkon: barátságok mehetnek tönkre, szerelmek múlhatnak el.

Ilyenkor gyakran önzővé válik az ember, saját boldogságát helyezi előtérbe és megbánt másokat. A dal és a klip egysége arra keresi a választ, vajon vannak-e válaszok az ilyenkor felmerülő morális kérdésekre.

Lehet-e hibáztatni azt, aki nem akar fenntartani egy nyomasztó helyzetet és megpróbál másik utat keresni? Lehet-e azt, aki nem próbál? Meddig kell mások elvárásai szerint működnünk, ha az boldogtalanná tesz minket? Mit lehet tenni, ha a vágyaink erősebbek a józan belátásnál? Ha olyat szeretnénk, amit nem szabad?” – írta a dalról Bakos Attila, a zenekar énekese.

Nyitókép: Szőke Abigél a klipben

A rovat további cikkei