Sokak számára volt emlékezetes pillanat, amikor Féltelek című, megindító dalával ült zongora elé Bari Laci A Dal 2021 műsorában. Az énekes-dalszerző egy rendkívül mozgalmas évet tudhat maga mögött, és a maximum fokozatból idén sem tervez visszakapcsolni: máris egy új, érzelemdús zenével és klippel igyekszik előcsalogatni a bennünk rejlő táncost. Az Elsétáltált A Dal 2022 színpadán is láthatjuk, ahol tavaly ilyenkor az énekes bekerült a négy legjobb produkció közé.

Néhány éve, egész fiatalon figyelt fel rá az ország Az ének iskolája című televíziós tehetséggondozóban, A Dal 2021 műsorában pedig már kész férfiként és profi előadó-dalszerzőként láthattuk viszont Bari Lacit. Azóta egyre több helyen szerepelt, és saját szerzeményeinek repertoárja is folyamatosan bővül: tavaly mutatta be a lendületes Messzire mennéket és a könnyedebb hangvételű Minden napot.

Az Elsétáltál sok tekintetben visszanyúl a Féltelek gyökereihez, hiszen Laci ismét mély, nehéz érzésekről írt, ám az új felvétel mégis a gyógyulás motívumának tekinthető. A lelki építkezést leginkább a dallamvezetésben érezhetjük: szelíden indul, majd egy ritmikus groove kúszik be, ami teljességgel átveszi a kontrollt a testünk felett, és önkéntelen mozgásra késztet.

„Mindössze annyi a refrén, hogy »elsétáltál«, így a verzékben bontakozik ki leginkább a mondanivaló, ami egy fájdalmas szakítás utáni állapotról szól. A csavar a dalban az, hogy ha egy magyarul nem értő külföldi hallaná, könnyen hihetné, hogy ez egy derűs szám” – árulta el Laci a rádióbarát újdonság hátterét.

Az új felvétel videóklipje különleges mozgóképi megvalósítással készült, amely jól szimbolizálja a teljes elválás lépcsőfokait olykor tükörből felvillanó, fájó múltbéli percekkel, ám ahogy Laci lassanként épül, körülötte minden a helyére kerül, és ismét lüktetni kezd a világ.

Nyitókép: Bari Laci Facebook-oldala