A Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa (EKF) programról tartott február 24-ei, veszprémi sajtótájékoztatón Navracsics Tibor, a program kormánybiztosa úgy fogalmazott, hogy március közepétől a korábbinál még intenzívebben dolgoznak majd a program megvalósításán. Az éveken át tartó előkészítés után látványosabb szakaszába érkezett a munka.

Markovits Alíz elmondta, hogy korábban a versenyszférában pénzügyi és külkereskedelmi területen dolgozott, majd számos hazai és nemzetközi projekt menedzsment és szakértői feladatait látta el. A kőszegi Felsőbbfokú Tanulmányok Intézetének fejlesztési vezetőjeként tapasztalatot szerzett a regionális fejlesztési projektek tervezésében, megvalósításában és ellenőrzésében. Kiemelt feladata a Miszlivetz Ferenc által kidolgozott KRAFT koncepció gyakorlatba való átültetése a „Kreatív Város − Fenntartható Vidék Kőszeg város példáján”. Az így megvalósuló projektet a kormánya kiemelt nemzeti projektté minősítette − tette hozzá.

Mint mondta, a KRAFT alapgondolatát beépítették az Európa Kulturális Fővárosa koncepcióba, mely szerint Veszprém az őt körülvevő vidékkel együttműködve lehet igazán sikeres.

Mészáros Zoltán a továbbiakban főtanácsadóként dolgozik majd a program sikeréért.

Kiemelt fotó: http://veszprembalaton2023.hu/galeria/