A Liveurope program azzal a céllal jött létre 2014-ben, hogy támogassa a fiatal, feltörekvő európai előadókat karrierjük elindításában úgy, hogy a kontinens legkiválóbb koncerthelyszíneit ösztönzi az együttesek szerepeltetésére.

A szervezet a brüsszeli Ancienne Belgique irányításával Európa-szerte egyesíti az erős nemzetközi felhozatalú klubokat, melyeket a friss tehetségek bemutatása iránti elkötelezettségük, valamint infrastruktúrájuk és nemzetközi hírnevük miatt választják ki. A budapesti A38 Hajó már a kezdetektől részese az együttműködésnek, ez idő alatt rengeteg tehetségnek adott lehetőséget fellépésre a magyar közönség előtt.

Az ikonikus európai zenei helyszíneket tömörítő kezdeményezést immár harmadik alkalommal választották ki uniós finanszírozásra, hogy a következő három évben is segítse az újonnan bemutatkozó európai produkciókat. Megnövelt költségvetéssel és öt új helyszínnel a Liveurope alapvető szerepet játszik az élőzenei szektor Covid utáni fellendülésében. 2014 óta több mint negyvenhat művész részesült Magyarországon a kezdeményezés támogatásából, olyanok mint Дeva, The Devil’s Trade, Ivan & The Parazol, Belau és a Megahit.

A képen a Yin Yin. Fotó: Bodnár Dávid