Újabb gyermekkönyvvel jelentkezik J. K. Rowling: október 12-én több mint húsz országban egyszerre jelenik meg legújabb regénye, a The Christmas Pig.

A történet a Harry Potter-sorozat óta az első, amelyet kifejezetten a gyermekközönségnek írt az írónő, Magyarországon az Animus Könyvek gondozásában jelenik meg.

A The Christmas Pig J. K. Rowling első gyermekregénye a Harry Potter óta, bár tavaly Az Ickabog című meséjét világszerte elérhetővé tették a gyermekek számára, az a történet még a legendás regénysorozat előtt született.

A The Christmas Pig szívmelengető, mágikus és izgalmas történet barátságról és a szeretet erejéről. A történet főszereplője egy kisfiú és az ő kedvenc játékmalaca, aki mindig vele volt, jóban, rosszban. Ám egyszer csak valami szörnyűség történik, a kis barát eltűnik, épp karácsony éjjelén. Jack legújabb játéka merész tervet eszel ki, így együtt indulnak egy varázslatos útra, hogy megmentsék a fiú legjobb barátját.

Az önálló történet nem kapcsolódik J. K. Rowling korábbi munkáihoz, nyolcéves kortól ajánlott, és tökéletes olvasmányélmény lehet az egész családnak. Tóth Tamás Boldizsár, a Harry Potter-könyvek fordítója dolgozik a regény magyar változatán.

A könyv keménytáblás formátumban jelenik meg, Jim Field fekete-fehér rajzaival. A magyar kiadásról szóló információk folyamatosan frissülnek az Animus Könyvek Facebook-oldalán.

A Harry Potter-könyvek magyarországi rajongói idén sem maradnak újdonságok nélkül. A 2019-ben, a magyar kiadás húszéves évfordulójára megjelent, élfestett A bölcsek köve után most érkezik A titkok kamrája és Az azkabani fogoly szintén élfestett díszkiadása.

A könyvek különlegessége, hogy elérhetők mind a négy roxforti ház, így a Griffendél, a Mardekár, a Hollóhát és Hugrabug címerének színeiben is. A Harry Potter és a titkok kamrája élfestett kiadása május 20-tól, míg a Harry Potter és az azkabani fogolyé október végétől érhető el.

Nyitókép: J. K. Rowling, 2018. Forrás: MTI/EPA/Neil Hall