fbpx

Újabb hazai dizájnvállalkozásokat támogat az MDDÜ

Újabb hazai dizájnvállalkozásokat támogat az MDDÜ, öt ipari formatervezéssel foglalkozó cég fejlesztéséhez nyújtott szakmai támogatást az iroda második design START mentorprogramja.

Az MDDÜ által elindított második dizájn START mentorprogram üzleti újratervezésben nyújtott szakmai támogatást az olyan feltörekvő dizájnmárkák képviselői számára, amelyek egyelőre még itthon szeretnének sikereket elérni és a hazai stabilitásuk megteremtéséhez igényelnek segítséget.

A mentorprogramban résztvevő formatervezők nívós díjakról, külföldi magazin megjelenésekről és kiemelkedő elismerésekről számoltak be, emellett pedig több gyártó-tervező páros esetében folytatódott a közös munka a kéthetes szakmai gyakorlatot követően is. A második dizájn START végéhez érve elindult a következő mentorprogramra való jelentkezés.

„A mentorprogramban résztvevő márkák egytől egyig kiemelkedő szakmai színvonalat képviselnek, ami a 2020-as évben elért eredményeikben is megmutatkozott. Díjakról, külföldi magazin megjelenésekről és egyéb kiemelkedő elismerésről számoltak be a program végeztével. A mentoráltak sikere tökéletesen példázza a program jelentőségét, hiszen a mentorprogram végeztével hazai stabilitást szerzett márkák teljes odaadással koncentrálhatnak jövőbeli céljaik megvalósítására” – mondta Bata-Jakab Zsófiát, a Magyar Divat & Design Ügynökség vezetőjét.

A pályázat útján jelentkező formatervezők közül öt ígéretes, egyedi koncepciót felvonultató tervezőt választott ki a szakmai zsűri. Köztük van a porcelántermékeket és lámpatesteket alkotó Andrási Edina, a fenntartható bútorairól ismert Kele Sára, az asztalosipari termékeket gyártó Kerekes Furniture, a moduláris akusztikai csempékkel dolgozó Temesi Apol és az esztergált fatermékekről híres Tompa László. A kiválasztott öt dizájner a szakmai mentoraikkal közösen építette ki márkája jövőképét.

Nyitókép forrása: designhet.hu

A rovat további cikkei