?Gyerekkori álmom vált valóra, amikor létrehoztuk 2014 decemberében A Játékkészítő című produkciót? ? mondta az augusztus 27-én, a Gellért Szállóban tartott sajtótájékoztatón Illés Gabriella producer, aki az általa 2013-ban alapított TulipánTündér Produkció vezetője. A Játékkészítő első változata óriási sikert aratott: összesen 45 ezer ember látta.

A mostani produkcióban, mely az eredeti Játékkészítő újraálmodott (?revival?) verziója, hangsúlyosabb lesz a zene, csodálatos, mesebeli látványvilággal igyekeznek színesíteni a produkciót, valamint a Szegedi Szabadtéri Színpaddal kötött együttműködés révén megkapják a nyári játékokon használt forgószínpadot is ? mesélt az újdonságokról Illés Gabriella. ?A történet, a színpadkép megújul, az alapüzenete azonban ugyanaz marad: a mesék mindenki számára fontosak? ? tette hozzá a producer.


ajatekkeszito2015_600x399.png
Fotó: Sebestyén László

Az idén decemberben színpadra kerülő produkcióban régi és új szereplők egyaránt lesznek. Az alap színészgárdából Szabó Győzőt ? akinek eredeti végzettsége játékkészítő ?, Hajdu Steve-et, Oroszlán Szonját, Nagy Ferót, a Király Lindát és Király Viktort, Radics Gigit és Hient láthatja a közönség A Játékkészítőben, de feltűnnek friss arcok is, mint Vastag Csaba, Vastag Tamás ? ők Babszem Jankót alakítják majd ?, Kamarás Iván, aki kapitány lesz és Csík Sándor, a Megasztár és A Nagy Duett énektanára.

A szuperprodukciót Böhm György rendezi, aki szerint vadállati munka az, amelybe belefogtak, a dalokért Rakonczai Viktor zeneszerző és Orbán Tamás szövegíró felel, az előadást pedig élőzene fogja kísérni a Magyar Virtuózok közreműködésével. Rakonczai Viktor a sajtótájékoztatón elárulta: öt új dal lesz a darabban, sőt idén a Játékkészítő is saját dalt kap. A koreográfiát Juronics Tamás, Kossuth-díjas koreográfus, a Szegedi Kortárs Balett vezetője állítja össze, aki a sajtótájékoztatón elmondta: számukra idegen műfaj és zenei világ ez, ám éppen ezért nagyon szép kihívás. A tánckart a Szegedi Kortárs Balett művészei adják, a jelmezeket pedig ismét Müller Kata tervezi.


stohl_fero_600x399.png
Nagy Feró és Stohl András

Az egyedi, mesés látványvilágról ezúttal Radnai Márk fiatal színházi szakember és Bordos László Zsolt, architekturális vetítéssel foglalkozó 3D-művész, a műfaj világhírű szakértője gondoskodik. ?Olyan modern technológiát hozunk Magyarországra, melyet eddig itthon még nem láthatott a közönség? ? mondta Radnai Márk vizuál rendező. A 3D mapping, amelynek mestere Bordos László Zsolt, teljesen átalakítja a teret és kiemeli a nézőt a valóságból ? ez a csoda december utolsó napjaiban a SYMA-ban is meg fog történni.

Fontos újdonság még, amelyet csak a sajtótájékoztató végén árultak el, hogy Alföldi Róbert dél-koreai elfoglaltsága miatt idén nem bújhat a Játékkészítő bőrébe, őt 2015-ben az ismert színművész, Stohl András fogja élővé varázsolni.