fbpx

Újra közgyűlést tartott a Drámaíró Kerekasztal

2022. február 9-én a Játékszínben tartotta tisztújító közgyűlését a Drámaíró Kerekasztal.

A 2004-ben informálisan, majd 2005 novemberében jogilag is megalakult Drámaíró Kerekasztal, a kortárs magyar drámaírók érdekvédelmi szervezete mintegy 10 éven át teljesítette célkitűzéseit, létrehozta és sikeresen működtette a Deszka Fesztivált, elérte, hogy újra kiadják a Rivaldát, fórumot teremtett tagjainak a párbeszédhez.

Hosszabb szünet után a tagok kezdeményezésére megújult a szervezet. Módosították az alapszabályt, új tagokat vettek fel és új vezetőséget választottak.

A szervezet elnöke a megalakulástól Szakonyi Károly volt, helyét Németh Ákos vette át, az új elnökség tagjai pedig a következők: Egressy Zoltán, Horváth János Antal, Pass Andrea és Tasnádi István.

A tisztújító közgyűlésen konstruktív párbeszéd folyt a szervezet céljairól, a megváltozott körülményekhez való alkalmazkodásról, hogy minél több lehetőség legyen a kortárs magyar darabok bemutatására kis és nagy színpadokon egyaránt.

Az új elnökség célul tűzte ki, hogy ismét aktívabban bekapcsolódjanak a Deszka Fesztiválba, s lehetőséget teremtsenek kortárs drámaszövegek megjelenésének.

A közgyűlés egyhangúan örökös elnök címet szavazott meg Szakonyi Károlynak.

A rovat további cikkei