(MTI) – A rendezvény leglátványosabb eseményének a szombati jelmezes felvonulás ígérkezik, amikor – emlékezve Mária Terézia 1764-es váci látogatására –  felelevenítik a régi ünnepség hangulatát. A császárnőt az idén Papp Brigitta amatőr énekes alakítja, számára régi festmények alapján készítették el helyi varrónők a korhű barokk ruhakölteményt. A menetben mögötte vonulnak majd szintén középkori jelmezben az udvarhölgyek, zsonglőrök, nemzetőrök, fúvósok és mazsorett táncosok.
 
 Kiscsillag
A program pénteken 16 órakor a Váci Ifjúsági Fúvószenekar Fő téri koncertjével veszi kezdetét, aznap a nagyszínpadon koncertezik a Magna Cum Laude együttes, a Kiscsillag zenekar és Fenyő Miklós is. A Művészetek Udvarán a Szlovákiából meghívott Szöllősy Sándor cigányzenekara húzza a talpalávalót és operettgálát is tartanak a 25 éves Váci Szimfonikus Zenekarral.
 
 
Szombaton 10 órakor barokk nyitóceremóniát láthatnak az érdeklődők a Fő téren, majd zenei és gyermekműsorok, sportbemutatók következnek. A Fő téren délután a Kárpátaljai Néptáncegyüttes ad műsort, este pedig a Hot Jazz Band játszik. Vác testvérvárosából, a németországi Donaueschingenből a kórus mutatkozik be a baptista imaházban. A székesegyházban 20 órától a Szent Cecília Kórus hangversenyét hallgathatják meg az érdeklődők, a könnyedebb műfaj kedvelői pedig egy órával később a Republic koncertjén vehetnek részt.
 
Vasárnap délelőtt a gyermekműsorok mellett komoly- és könnyűzenei programokkal várják a vendégeket. Délután 4 órától a finnországi testvérvárosból érkező Sirpakat néptánccsoport ad ízelítőt az északi ország kultúrájából, 5 órakor a székesegyházban pedig Szepes András csembalóművész hangversenyét hallgathatják meg az érdeklődők. A Csík zenekar este héttől a Fő téren, a Sugarloaf a Duna-parton játszik. Az esti Edda-koncert után tűzijátékkal zárul a Váci világi vigalom idei eseménysorozata.