Utcabál, piknikpont, járdakoncertek és kiállítások várhatóak különleges gasztrokínálattal a város egyik legmenőbb, de sokak számára még felfedezetlen részén. A három kezdeményezés az első Budapest Tuning pályázaton külön indult, végül összefogtak Józsefváros kulturális életének felpezsdítéséért.

A Külkörút kezdeményezés három szervezet, a Kastner Kommunity, a Tangó projekt és a Járdafesztivál csapata összefogásával indult a Népszínház utca és környékének felrázásáért. Az idei Külkörút június óta várja változatos programokkal az érdeklődőket, de nem kell aggódnia annak, aki még nem jutott el az eseményekre, októberig bőven lesz rá lehetőség. A következő program például augusztus 31-én, csütörtökön egy nyárzáró buli a II. János Pál pápa téren. Igazi fesztiválhangulatban várható Józsefváros szívében, ahol a Kastner Kommunity kávézó jóvoltából frissítőkkel, kényelmes fotelekből élvezhető a DJ-szett.

A három szervezetnek hosszútávú tervei vannak Józsefvárossal. A Kastner Kommunity a II. János Pál pápa teret, a Tangó projekt a Teleki László teret, a Járdafesztivál a Népszínház utcát vette idén birtokba, de a jövőben a programsorozatukon túl a kezdeményezés által felölelt területet is szeretnék bővíteni további civil szereplők bevonásával. A projekt jól mutatja, mennyire szükség van a Budapest Tuningra, hiszen az ötletpályázat lényege éppen az, hogy eddig felfedezetlen területeket is bevezessünk Budapest kulturális körforgásába.

Bővebb információ a Budapest Tuning Instagram-oldalán és honlapján érhető el.

Kép forrása: Külkörút