fbpx

Várnak a Játékszín produkciói!

A déli part legnagyobb szabadtéri színpadán júliustól nyolc szombat este a Játékszín produkciói és vendégelőadásai várják a közönséget ? emelte ki Bank Tamás, a Játékszín igazgatója a nyári szabadtéri színpad programjáról tartott május 3-ai sajtótájékoztatón Budapesten. A nézők láthatják majd a Primadonnák című vígjátékot Nagy Sándor, Szente Vajk és Csonka András szereplésével, a teátrum egyik legnépszerűbb komédiáját, a Kölcsönlakást, valamint a májusban debütáló Dog Story című Off Broadway-produkciót is Szirtes Tamás rendezésében. A rendező a Játékszín támogató és nagyvonalú hozzáállását emelte ki a darab elkészültével és az új darabok bemutatásával kapcsolatban, valamint méltatta a színház nyitott művészi szemléletét és üzletpolitikáját is. Szirtes Tamás már több darabot is rendezett a Játékszínben, és mint kiemelte, mindig szívesen dolgozik együtt a társulattal.

Primadonnak
Primadonnák
Fotó: jatekszin.hu

 

A Játékszín meghívására látható lesz továbbá a Színparton A chicagói hercegnő a Budapesti Operettszínház előadásában. Kálmán Imre darabjában az amerikai jazz számok mellett klasszikus operettmelódiák éppúgy felcsendülnek, mint cigány- és népzenei ihletésű dalok, a főbb szerepekben Borbás Barbarával, Homonnay Zsolttal, Kalocsai Zsuzsával és Dancs Annamarival. Önálló esttel érkezik Siófokra Hernádi Judit, a Soproni Petőfi Színház pedig a Sing Sing Sing musical show-val készül, amelyben olyan világhírű darabok slágerei hangzanak el, mint a Jekyll&Hyde, a Hair, a Rómeó és Júlia, A párizsi Notre Dame és a Vámpírok bálja. A szereposztásban Buch Tibor, Füredi Nikolett, Vastag Csaba, Vastag Tamás és Stéphanie Schlesser is szerepel. A Színpart programjának különleges darabja lesz az a Cseh Tamás-est is, amelyen Hrutka Róbert hangszerelésében hallhatja a közönség Bereményi Géza, Másik János, Novák János és Cseh Tamás dalait, ezúttal Udvaros Dorottya, Für Anikó, Tompos Kátya, Kálloy Molnár Péter, Nagy Dániel Viktor és Szegezdi Róbert előadásában.

Jatekszin1
Szulák Andrea, Bank Tamás, Pintér Tamás, Szirtes Tamás és Várkonyi Judit

 

Bemutatkozik a nagyszabású Sakk (Chess) musical is, amelyben mások mellett Egyházi Géza, Sári Éva, Gábor Géza és Szemenyei János lép színpadra. A világhírű darab zeneszerzői a svéd ABBA együttesből ismert Benny Andersson és Björn Ulvaeus, akik a zenekar feloszlása után kerültek kapcsolatba az Oscar- és Grammy-díjas Tim Rice szövegíróval és együtt alkották meg a mára klasszikussá vált előadást. Bank Tamás arról is beszélt, hogy a színház egy vadonatúj, magyar fejlesztésű hangrendszert is bemutat a Színparton, amelynek köszönhetően a tervek szerint sokkal magasabb minőségű és színvonalú hangosításban élvezheti a közönség az előadásokat.

 

Pintér Tamás, a Balaton-Parti Kft. igazgatója kiemelte, hogy a Játékszín és a Színpart együttműködésére azért került sor, mert a várossá alakulásának 50. évfordulóját ünneplő Siófokon a minőségi kultúrára vágyó közönség igényeit is szerették volna kielégíteni a fiatalabb generációt vonzó koncertek és fesztiválok szervezése mellett. A programsorozat háziasszonya Szulák Andrea lesz, akit nemcsak színészi, hanem énekesi minőségében is láthat majd a közönség a nyár folyamán.

Jatekszin3

 

A több mint 1500 fő befogadására alkalmas, nagy múltú egykori Kálmán Imre Szabadtéri Színpad egyik fontos időszaka a 70-es években volt, a Magyar Televízió innen közvetítette a Táncdalfesztivált, és innen indult útjára a Halló, itt Balaton! sorozat, amelyben olyan, akkor pályakezdő előadók léptek fel, mint Koós János, Kovács Kati, Korda György vagy Hofi Géza, az 1980-as években pedig az Interpop Fesztivál népszerűsítette a színpadot a legismertebb magyar énekesek és zenekarok szerepeltetésével.

 

Forrás: MTI

A rovat további cikkei