Robert Downey Jr. szeptemberben debütál a Broadway-n a McNeal című új darab főszerepében.

US actor Robert Downey Jr. smiles on the red carpet upon arrival for the UK premiere of "Oppenheimer" in central London on July 13, 2023. (Photo by HENRY NICHOLLS / AFP)
Fotó: Henry Nicholls / AFP

A Pulitzer-díjas Ayad Akhtar színművét Bartlett Sher rendezi. A darabban Downey, a Vasember sztárja Jacob McNealt, a tehetséges, leendő irodalmi Nobel-díjasként emlegetett írót alakítja, aki éppen új regényén dolgozik. Ugyanakkor nyomasztja, hogy elhidegült a kapcsolata a fiával, és egészségtelenül rajong a mesterséges intelligenciáért – adta hírül a Variety cikke alapján az MTI.

A McNeal premier előtti bemutatói szeptember 5-én kezdődnek a New York-i Vivian Beaumont Színházban. A premiert szeptember 30-ra tűzték ki. Az előadást november 24-ig játsszák.

A színmű további szereposztását később jelentik be. Az előadás producere a Lincoln Center Theater és a Team Downey, a színész által alapított produkciós cég – írta a hollywoodi hírportál.

Az 59 éves Robert Downey Jr. idén nyerte el az Oscar-díjat az Oppenheimer című filmben nyújtott alakításáért. Jelenleg az HBO A szimpatizáns című minisorozatában láthatják a nézők, és Hitchcock Szédülés című klasszikusának készülő remake-jében is játszik majd.

A színészről írt portrénk itt olvasható.