A Moholy-Nagy Művészeti Egyetem tervezőgrafika szakos hallgatói az Adj vért! plakáttervező pályázatra készítették el a munkáikat.

Az ország véradásra alkalmas lakosság csupán négy százaléka rendszeres véradó, holott minden 18 és 65 év közötti egészséges ember, akinek a testsúlya eléri az 50 kilót, szerepet vállalhat a stabil vérkészlet biztosításában. Minden egység levett vérből akár három élet is megmenthető.

A pályázaton a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem tervezőgrafika szakának tíz hallgatója vett részt, akik két kategóriában nyújthatták be egyedi plakátterveiket.

A zsűri két fődíjas és két különdíjas alkotást választott ki. A győztes munkák alkotói Torma Sára és Oláh Zsuzsa, a különdíjasok Lamm Lenke és Sáránszky Bence. A fiatal tervezők alkotásaiból és a klasszikus, régebbi véradó plakátokból álló kiállítás a Magyar Nemzeti Múzeum Dísztermében november 24. és 29. között látogatható.

Nyitókép: a nyertes plakáttervek (balról jobbra), Torma Sára, győztes munka (általános kategória, Adj vért!), Lamm Lenke, különdíjas (általános kategória, Adj vért!), Oláh Zsuzsa, győztes munka (fiatalok kategória – Merj vért adni!)