fbpx

Vibráló színek és geometrikus világok a Virág Judit Galériában

Tripla kiállítással indítja el a nyári időszakot a Virág Judit Galéria: Bodolóczki Linda, Botos Péter és Sas Miklós geometrikus alapokból építkező festményeit és üvegszobrait június 8. és július 17. között láthatja a nagyközönség.

Bodolóczki Linda a Magyar Képzőművészeti Egyetem festőművész szakán végzett Radák Eszter tanítványaként, jelenleg a Balaton-felvidéken él és alkot. Színekkel álmodom című tárlatán izgalmas képi világú, absztrakt festményeit állítják ki, amelyek egyszerre merészek, intuitívak, expresszívek, vibráló színekben gazdagok.

Bodolóczki Linda festménye

Botos Péter Változatok a geometriára című tárlatán a művész hidegtechnikákkal megmunkált, mesteri optikai üvegszobrait lehet megtekinteni. Botos Péter eleinte hobbiból érdeklődött az ásványok, a kristályok és az üveg iránt. A sokévi otthoni próbálgatások után vérévé vált az optika tudománya, üvegszobrait tömbökből, hasábokból csiszolja, polírozza és ragasztja. Műveit előszeretettel nevezik geometrikus barokk szobroknak, amelyeket a világ számos pontján kiállították már.

Sas Miklós absztrakt-geometrikus művész, Lantos Ferenc tanítványa, a Pécsi Iskola hagyományainak továbbörökítője. A Tér-szerkezet viszonylatok című tárlaton olyan festményeket lehet látni tőle, amelyek az utóbbi években készültek, és amelyek telített képtereikkel és ciklusaikkal egyfajta konstruktív harmóniára törekednek.

Sas Miklós festménye

A tripla kiállítás ingyenesen megtekinthető, június 8. és július 17. között a művészek többször tartanak tárlatvezetéseket.

Nyitókép: Botos Péter üvegtárgya. A képek forrása: Virág Judit Galéria

A rovat további cikkei