?A Vicces, királykisasszony?!? alapötlete úgy született, hogy egy szép napon elgondolkoztam: vajon miért nincs igazi jó szórakoztató színház gyerekeknek?? ? árulja el Szabó Borbála. ?A felnőttek számára léteznek olyan humoros műfajok, mint a kabaré, stand-up vagy általában a habkönnyű komédia. De a gyerekeknek szóló darabok valamiért mindig nevelni akarnak, tanulságosan, mélyenszántóak. Pedig ők éppúgy szeretnek szórakozni és nevetni, mint mi! - teszi hozzá a mese szerzője. Elhatároztam, hogy most írok nekik egy vicces, revüszerű darabot, amit valami laza mese-cselekménnyel fűzök össze. Közben elkezdett az egész magáról a humorról, a szórakoztatásról szólni: a kérők azért jönnek, hogy megnevettessék a királykisasszonyt. Különböző műfajokban lépnek fel, és önálló számokat adnak elő - ám a királykisasszony nagy önuralmat tanúsít és nem neveti el magát. Mert várja az Igazit. Végül persze nem tudtam ellenállni, mégiscsak tanulságos és mélyenszántó lett a mű. És talán egész vicces is? ? állítja a szerző.

Szabó Borbála új gyerekdarabjának a főszereplője Ildikó királykisasszony, aki - mivel nagyon szereti a humort - elhatározza, hogy csakis olyan férfihoz megy feleségül, aki képes őt megnevettetni. Az udvar felhívására tódulnak a király-jelöltek meghallgatásra, hogy humoros műsoraikkal próbálják meghódítani a királykisasszony szívét, ám a sikertelenül járó fellépőket lefejezik a gálaműsor után.

Az elsősorban kisiskolásoknak szóló zenés, humorelméleti mesejáték címszerepét Kiss Diána Magdolna alakítja, az udvarhölgyek szerepében Enyedi Éva és Gergely Katalin látható, a kérők sorát pedig Herczeg Tamás, Horváth Virgil, Csémy Balázs, Widder Kristóf, Kardos Róbert, Végh Zsolt és Dévai Balázs adja. Az előadást Budapesten a Dumaszínházban tekintheti meg a közönség.

?Mivel a Dumaszínházban eddig is rendszeresen voltak gyermekelőadások, és Szabó Borival is számos produkcióban működtünk együtt, ezért gondoltuk, hogy jó helye lenne itt az előadásnak? - vallja Litkai Gergely. ?A tematikája is közel áll hozzánk, hiszen egy királykisasszony megnevettetése a különböző humorstílusokat képviselő kérők feladata. Azon kívül, hogy az eddigi előadásainknál idősebb gyermekeket céloz meg, a szülőknek is remek szórakozást biztosít a Vicces, királykisasszony?!??