Shakespeare A vihar című művét vette alapul a cseh rendezőpáros - Martin Kukučka és Lukáš Trpišovský - új munkájában, de végül csak egy fő gondolatot ragadott meg a darabból: egy szigeten, magányosan, ráébredhetünk-e, hogy hol rontottuk el, vagy hogyan kell folytatnunk az életünket?

Négy fiatal ember szakad ki hirtelen a mindennapokból és találja magát a ?szigeten?, ahonnan csak úgy vezet út vissza, ha megérti miért került oda. Furcsa időutazás, amely mintha bármelyikünkkel megtörténhetne.

A visegrádi országokból érkezett színészek több nyelven is szólnak hozzánk, beszélnek, vallanak, keresik az útjukat ? A viharban hallunk angol, magyar, lengyel monológokat is. A vihar számtalan nemzetközi fesztiválon szerepelt és nyert díjakat, az előadás először látható Magyarországon.

A cseh független színházi terület egyik kiemelkedő sikertörténete a SKUTR rendezőpárosának karrierje. Martin Kukučka és Lukáš Trpišovský egy kis stúdiószínházban kezdték pályájukat és rendhagyó rendezéseinek, formabontó elképzeléseiknek eredményeként ma már a prágai Operaházban is dolgoznak, sőt tanítanak több művészeti egyetemen.

Nemrég alapították az STK Theatre Concept alkotóműhelyt, ahol más kortárs cseh rendezőknek is lehetőséget adnak a bemutatkozásra.

A MU Színházban november 11-én bemutatatott Nick ennek a műhelynek az egyik kiemelkedő produkciója volt, most pedig a két alapító előadását nézheti meg a közönség a MU Színházban.

Az előadás magyarországi vendégszereplését a Manna Produkció szervezi, aki a hazai színházi életben évek óta segíti független és fiatal alkotók bemutatkozását, projektjeinek megvalósítását.

A vihar december 7-én 19 órától, magyar felirattal látható a MU Színházban, az előadás szereplői: Kassai Csongor (SK/HUN); Dawid Rafalski (PL); Przemek Kosinsky (PL); Zeljko Maksimović (SRB). Az előadás hossza kb. 80 perc. Jegyeket vásárolni a helyszínen lehet, további jegyinformáció a MU Színház honlapján érhető el.