Virtuális kiállítással emlékezik Modigliani (1884-1920) halálának 100. évfordulójára Olaszország. A csütörtökön kezdődő Nel segno di Modigliani (Modigliani jegyében) című online tárlatot Rómában mutatták be.

A toszkán festő és szobrász emlékére tervezett ünnepségeket és öt kiállítást a koronavírus-járvány miatt le kellett mondani.

„De nem törtünk le és virtuális kiállítást rendeztünk Modigliani tiszteletére. A művészet iránt érdeklődőknek betekintést enged az alkotó világába, aki kevesekhez hasonlíthatóan testesítette meg a zseni és a rebellis művész romantikus mítoszát” – mondta Luciano Renzi, az Amedeo Modigliani Intézet elnöke.

„A nézők megmerítkezhetnek abban a kulturális és családias légkörben, amely Modigliani, a 20. század legnagyobb olasz művésze életélményét és karrierjét meghatározta” – fogalmazott Renzi.

A tárlat végigkíséri a nézőt a művész 60 mesterművének felfedezésén. Tucatnyi fotó és videó is látható a kiállításon, többek között bemutatják a toszkán, a szardíniai és a párizsi lakásokat is, ahol Modigliani élt és alkotott.

A kiállítás elérhető a www.nelsegnodimodigliani.it honlapon.

Nyitókép: Modigliani egy alkotása, forrás: sienanews.it