fbpx

Virtuálisvalóság-túrán is részt vehetnek a schönbrunni kastély látogatói

A látogatóknak, akik VR-szemüveg segítségével léphetnek be a kastély izgalmas világába, a történelem valódi jeleneteit tartalmazó, számítógéppel készített, hiteles és pontos látványvilágot ígérnek.

A schönbrunni kastély Európa egyik legszebb barokk épületegyüttese. 1642-ben II. Ferdinánd császár felesége, Gonzaga Eleonóra nyári palotát építtetett ide, és első alkalommal nevezte a birtokot Schönbrunnak. Az 1696-os török ostrom után emelt palotakomplexumot és parkot 1743 után Mária Terézia teljesen átalakíttatta. A nyári rezidencián jelentős időt töltött Ferenc József császár, Erzsébet császárné és a császári család számos más tagja. A kastély az UNESCO világörökségi listáján is szerepel.

Fotó: Schloß Schönbrunn Kultur- und Betriebsges.m.b.H./Severin Wurnig

A VR-élményt a Filmfinity fejlesztette ki a Schönbrunn Group tudományos részlegével együttműködésben. A VR-túrán Erzsébet (Sissi) és Ferenc József császár esküvőjének vendégeként lehet végigsétálni a kastélyon. De az időutazáson 3 dimenzióban találkozhat a látogató a Habsburg-ház más uralkodóival, köztük Mária Teréziával is.

A tájékoztatás szerint a virtuális túra forgatókönyvén tíz hónapig dolgoztak. A színészek számára több mint 300 különleges jelmez és kiegészítő készült. A 24 perces VR-film 19 nyelven szólal meg. A VR-túrán a nyolcéves vagy annál idősebb látogatók vehetnek részt.

Nyitókép: részlet a VR-filmből. Forrás: Filmfinity GmbH

A rovat további cikkei