Február 24-én mutatta be a Karinthy Színház Olt Tamás igazgató rendezésében Sam Steiner brit színdarabíró Lemons Lemons Lemons Lemons Lemons című sikerdarabját, ami egyenesen a londoni West End színpadáról érkezett a 11. kerületi teátrumba.

A Lemons Lemons Lemons Lemons Lemons (Citrom Citrom Citrom Citrom Citrom) című előadás igazi érzelmi hullámvasútra ülteti a nézőt. A brit szerző tollából származó mű az emberi kommunikáció lényegét és az egyének közötti kapcsolatok jelentőségét állítja középpontba, miközben egy abszurd, mégis elgondolkodtató világba kalauzolja a nézőket. A darab főszereplői egy olyan világban élnek, ahol a polgárok csak 140 szót mondhatnak naponta. A két szereplő love storyjának darabkái alaposan össze vannak keverve az időben, ami a hagyományos történetmesélést egy sokkal izgalmasabb dimenzióba helyezi át.

Az előadás másik különlegessége, hogy Mikecz Estilla és Mohácsi Norbert főszereplők a való életben is egy párt alkotnak. A színésznő elmondta, a 2023/2024-es évad bemutatói közül ezt várta a legjobban. Egyrészt azért, mert sokrétű és izgalmas feladat, másrészt pedig azért, mert a férjével nagyon szeret játszani. „Elég jó a szemébe nézni a színpadon (is)” – fogalmazott Mikecz Estilla. (Korábbi interjúnk a színésznővel itt olvasható.)

„Ennek a darabnak és úgy általában a színháznak az az előnye, hogy az ember magára ismerhet egy-egy karakterben, illetve helyzetben. Amennyiben ehhez nincs bátorsága, akkor a szomszédjára. Ez az előadás különösen tanulságos, és nézőként mindenki mást fog belőle leszűrni. Legalábbis ebben reménykedünk, ezért dolgozunk” – fűzte hozzá Mohácsi Norbert.

Olt Tamás rendező az előadás kapcsán elmondta: „A Lemons Lemons Lemons Lemons Lemons jóval több, mint egyszerű romantikus komédia: egy lenyűgöző utazás a kommunikáció és az emberi kapcsolatok világában. Remek lehetőség arra, hogy elgondolkodjunk szavaink és cselekedeteink valódi jelentőségén.”

További információk az előadásról itt.