ScreenShot2015-06-23at9.17.02PM
Jon Cleary

Összesen tizenhat fellépő ad koncertet a szombathelyi fesztiválon, a hazai és a nemzetközi dzsesszélet kiválóságait hallhatja és láthatja a közönség. A koncertek sora az eddigi hagyományok szerint az improvizációs tábor tanári karának közös fellépésével kezdődik vasárnap a Weöres Sándor Színházban a Lamantin Klubban, hétfőn pedig ugyanitt lép színpadra a Sárik Péter Trió, amelynek improvizatív zenéje Bartók Béla műveiből táplálkozik.

Kedden ad koncertet a Borbély Mihály Polygon elnevezésű formáció. Az előadó szerint a dzsessz hazai programkínálatának egyik legfontosabb helyszíne a fennállásának 20. évfordulóját ünneplő Lamantin Jazz Fesztivál és Improvizációs Tábor, utóbbinak egyik alapítója és egykori tanára is.

Ugyancsak kedden este hallhatja a szombathelyi közönség Liane Carrollt, a dzsessz és a soul brit nagyasszonyát, aki nemcsak nagyszerű énekes, de kiváló zongorista is. Őt követi a Németh Trio Ferenc, Wolfgang Muthspiel és Tzumo Árpád alkotta trió, ők a bostoni Berklee College of Music diákjai voltak, nemzetközileg is elismert zenészeknek számítanak.

Szerdán a Juhász Márton Quartet játszik. Csütörtökön ismét a bluesé lesz a főszerep, Kenny ?Blues Boss” Wayne ül a zongorához a Művelődési és Sportház színpadán, akit Pribojszki Mátyás szájharmonikás Jumping Matt and his Combo feat. Custom Big Band formáció követ majd. Végül a bluesnapot a New Orleansból érkező Jon Cleary & The Absolute Monster Gentlemen koncertje zárja, pénteken pedig Bényei Tamás és a Gramophonia Hot Jazz Orchestra lép fel.

Június 29-én, szombaton délután hagyományos módon az improvizációs tábor több mint 120 hallgatójának és tanárainak közös koncertje zárja majd a fesztivált.