mathe_izabella_600x382.png
Máthé Izabella sepsiszentgyörgyi fuvolista, a gálakoncert egyik fellépőjeFotó forrása: az ArtStart4U Facebook-oldala

A június 30-i gálakoncert fellépői között ebben az évben is Erdély és Székelyföld komolyzenei tehetségei kapják a főszerepet. Mellettük színpadra lépnek magyarországi művészek is, mint a XI. Nemzetközi Lehár Ferenc Operett Énekverseny első díjasa, Bojtos Luca, vagy a Maestro Massimo Morellinél, jelenleg pedig az amerikai származású Berle Sanford Rosenbergnél tanuló tenor, Kovács Gábor.

 


csiki_kamarazenekar_600x302.png
Csíki KamarazenekarFotó forrása: a zenekar Facebook-oldala

A hangverseny közreműködőit a Csíki Kamarazenekar kíséri, az együttest szintén hagyományosan Bolyky Zoltán vezényli, mellette pedig idén, a csíkszeredai közönségnek Szüts Apor, a Virtuózok felfedezettje, karmesterként is bemutatkozik. Az est házigazdája Molnár Levente, Liszt-díjas operaénekes, az egyesületek elnöke.

 

A kétrészes koncert műsora a történelmi Magyarország és a Kárpát-medence zeneszerzőinek állít emléket, de Liszt Ferenc, Kodály Zoltán és Bartók Béla művei mellett, felcsendülnek részletek néhány klasszikus zenei slágerből is. A hangverseny befogadói mindezek mellett egy ősbemutató tanúi is lehetnek, a zeneszerzőként is egyre ismertebb Szüts Apor Quelque chose á la ?grotesque? zongorára és kamarazenekarra írt műve először lesz hallható a nagyközönség számára.

 


molnar_levente2_600x453.png
Molnár LeventeFotó forrása: Molnár Levente Facebook-oldala

Az ARTSTART4U mesterkurzust Csíkszeredában hívják életre a szervezők, ezúttal is elismert nemzetközi és magyarországi mestertanárok közreműködésével, többek között Berle Sanford Rosenberg, Molnár Levente, Megyimóreczné Schmidt Ildikó és Lakatos György is tart majd órákat.

 

A szintén tradicionális, a közönség számára nyitott kurzuszáró-hangversenyen július 10-én kizárólag erre az alkalomra összeállított kamaraformációkat láthat majd a közönség, és a mesterkurzus tanárai is színpadra lépnek tanítványaikkal együtt.