Az Íme az ember című koncertsorozat harmadik részét december 2-án vezényli Héja Domonkos, ahol felcsendül Prokofjev Rómeó és Júlia szvitje és Sosztakovics XV. szimfóniája is. A klasszikus Shakespeare-darab balett adaptációját Prokofjev készítette el a leghatásosabban, művében a reneszánsz humanizmus, az empirikus bölcselet és a legsötétebb szovjet idők hangulata keveredik.

danubia1

A zenekar őszi koncertsorozatának lezárásaként Schubert: Die Nacht címen adnak koncertet december 13-án a Budapest Musik Centerben. Dinyés Dániel vezénylése alatt közreműködik Kolonits Klára énekművész és a Szent Efrém Férfizenekar is. A koncertsorozat eddigi darabjai der Morgen és der Tag téma köré csoportosultak, most az este jött el. Schubert utolsó zeneművei nem a búcsúzás témáját járják körül, hanem amolyan összegző, betakarító gesztusokat tesznek. Ebből a ciklusból lesz hallható többek között a C-dúr kvintett, a Die Nacht, az Im Walde és a Nachtmusik is.

Végül az év zárásaként a Beatünnepen, az Illés zenekar 50 éves fennállásának évfordulóján december 28-án hangoznak el a zenekar legendás slágerei szimfonikus hangszereléssel, Kesselyák Gergely vezényletében a Papp László Budapest Sportarénában.