A szeptember 28. és október 2. között a marosvásárhelyi Kultúrpalotában zajló szemle első napján a temesvári The Tango Orchestra lép a közönség elé. A zenekar elsősorban Cári Tibor erdélyi magyar zeneszerző saját szerzeményű tangóit játssza. Az együttes meghívottjaként énekelni fog Dolhai Attila Jászai Mari-díjas magyar színész, musicalénekes, operetténekes, valamint a marosvásárhelyi énekesnő, Koszorus Krisztina.     

Szeptember 29-én a Nigun együttes ad koncertet, amely a kelet-közép-európai zsidó zenét tartja forrásának. A zenekar számos országban vendégszerepelt már Európában, fellépett New Yorkban és Washingtonban is.    

Ugyanazon a napon a Karpatenflecken című felolvasószínházi előadást nézheti meg a közönség. A Patkó Éva rendezésében színpadra vitt Thomas Perle-darab a Kárpátok árnyékából származó három női generáció történetét boncolgatja. Cipszerül, románul és magyarul rajzolják meg a német–magyar–román történelmi panorámát, amelyet az elmúlt századok erőszakos politikai zűrzavarai befolyásoltak.

Szeptember 30-án A kis herceg című előadás lesz látható Stefan Ruxanda rendezésében. A műben három színész élőzene kíséretével kalauzolja el a nézőket a kis herceg által meglátogatott összes bolygóra.

A seregszemle zárónapján a fesztivál régi barátja, évről
évre visszatérő fellépője, Földes László Hobo tart koncertet a Kultúrpalotában.

A szervezők korábban közölték, hogy az idén 42 kisfilm versenyezhet a fesztivál nagydíjáért. Az idén összesen 841 rövidfilmet neveztek be, ezek közül 42-t választottak ki. A beválogatott filmek 17 országból származnak, a legtöbb közülük – hét-hét – romániai, valamint francia gyártású, Magyarországot hat, Oroszországot öt, Észtországot pedig négy film képviseli.

Nyitókép: Bereczky Sándor