jaja1

A 2011-ben alakult JaJa egy elsősorban József Attila verseit feldolgozó, de egyre több saját dallal is rendelkező trió.

Kormos Katalin Kitti, az együttes énekesnője úgy gondolja: a versolvasás egyre inkább kikerült a mindennapjainkból ? főként a fiatalokra igaz ez ?, és ritkán hallani, hogy valaki a kezébe venné egy-egy költő kötetét. Ezzel szemben a zenével más a helyzet, hiszen napközben bármikor, az autóban ülve, takarítás közben is meghallgathatjuk, és úgy válnak részünkké a megfogalmazott gondolatok, hogy szinte észre sem vesszük.

  

A zenekar tagjai már több éves zenei háttérrel rendelkeznek. Kitti egészen kis korától kezdve énekel, fellépett több rendezvényen és már számos zenekarban megfordult. Várhelyi Zalán 12 éve dobol, öt éve cajonozik, és különböző stílusú formációkban játszott már. Suha Tamás 16 éve gitározik, Zalánnal régóta együtt zenél és ő is több zenekar tagja volt az elmúlt években.

 

A zenekar 2013 májusában elindult az ÉTER Fesztivál tehetségkutatóján is, ahol Kitti lett a fesztivál legjobb énekesnője.

 

 

 

A megzenésített verseken kívül saját dalokat is játszanak, valamint az általuk kedvelt, külföldi és magyar dalokat is feldolgozzák ?JaJa stílusban?. Az idegen nyelvű dalokhoz magyar szöveget írnak, melyek témái az emberekre leginkább jellemző élethelyzetek.

Tavaly stúdióba vonultak, ahol a dalok egy részét felvették, az idén pedig újabbakat rögzítenek és egy videóklipet is készítenek.

 

 

 

A zenekarral kulturális fesztiválokon, az ország különböző pontjain lévő rendezvényeken lehet találkozni, valamint egyre több önálló estet is adnak, de a koncertek mellett előálltak valami különlegessel is: rendhagyó irodalomórákat tartanak az általános és középiskolákban, ezen keresztül megszerettetve a verseket és az irodalmat a fiatalokkal.

 

Az elkövetkezendő időkben többek között fellépnek a Kaláka fesztiválon, Egerben, az Ünnepi Könyvhéten és a Földgyógyító Dobünnepen is, de érdemes követni őket a Facebookon, ahol folyamatosan értesülhetnek a legfrissebb koncertekről és hírekről.