Tíz helyszínen ezer programmal érkezik a 17. Győrkőcfesztivál. A zsebpénzt otthon hagyhatják a gyerekek, a rendezvény ugyanis ingyenes.

Július 5. és 7. között gyerekprogramokkal népesíti be Győr utcáit a Győrkőc Fesztivál. A „Mint a hal a vízben” mottójú, 17. alkalmat egy Rab Viki, a Vaskakas Bábszínház zeneszerzőjének dalaiból összeállított koncert nyitja 5-én este a Dunakapu téren. Amellett, hogy tiszteletüket teszik a teátrum repertoárján szereplő mesék hősei, megzenésített Lackfi János-versek is elhangzanak. Többek között olyan bábszínészek fognak énekelni a gyerkőcöknek, mint Bánky Sára, Bársonyosi Dávid és Darvas Emőke. A koncertet óriásbábos felvonulás, kulcsátadó ceremónia, illetve a Városházára vetített fényjáték követi.

Ahány helyszín, annyiféle foglalkozással készültek a szervezők a fesztiválra. A belvárosban szinte úszkálhatnak a sokszínű programokban híres írókkal, költőkkel, mérnökökkel, tudósokkal, képző- és iparművészekkel, táncosokkal. A Széchenyi téren mesterséges csónakázótavak, kipróbálható tűzoltóállomás, a Kazinczy utcában kézműves vásár, a Bécsi kapu téren pedig – a teljesség igénye nélkül – játékcsere, színészüldözés és a Pom Pom meséiből ismert figurák bábváltozatai várják a gyerekeket.

A legkisebbekről sem feledkeztek el a programfelelősök: a Radó-sziget Babakertjében a Vidám Kölykök Egyesület és a Gézengúz Alapítvány érzékenyítő foglalkozásokkal és mozgásfejlesztő kalandparkkal foglalja le az aprótalpúakat.

Az interaktív programokat előadások egészítik ki: mások mellett fellép Fabók Mancsi, Pályi János és Danny Bain. A fesztivál utolsó napján este hat órakor a Belvárosi Betyárok nevű zenekar köszön el a gyerekektől.

Részletes program és tovább információ itt.