Ismét ingyenes koncertet ad Budapesten Szent István ünnepéhez kapcsolódva a Mandoki Soulmates. A világhírű progresszív rock/jazz fúziós supergroup augusztus 18-án este a Szent István-bazilika előtti téren játszik.

A 30 éves Mandoki Soulmates jubileumi ünnepi koncertje a Szent István téren Budapesten 2023. augusztus 18-án. Fotó: Kovács Tamás / MTI
A 30 éves Mandoki Soulmates jubileumi ünnepi koncertje a Szent István téren 2023. augusztus 18-án. Fotó: MTI/Kovács Tamás

Az est folyamán a korábbi évek népszerű dalai mellett bemutatják a Soulmates nemrég megjelent új lemeze, A Memory of Our Future több felvételét - közölték a szervezők az MTI-vel. Mint írták, az album, amely teljesen analóg technikával készült, a mostani vészterhes időkről szól és arról, ami minket összetart, és nem arról, ami szétválaszt. A közlemény kiemelte: a Soulmates világszerte a társadalmi tudatosságot hangsúlyozza, így volt ez az elmúlt néhány évben kiadott korábbi albumok, a Utopia for Realists, a Living in the Gap és a Hungarian Pictures esetében is.

Az 1975 óta Németországban és Kaliforniában élő dobos, dalszerző, énekes és producer, Leslie Mandoki 1992-ben alapította formációját, a Mandoki Soulmatest. A zenekarban számos világhírű zenész játszott és játszik együtt, a csapatnak Mandoki mellett a kezdetektől a mai napig tagja Ian Anderson és Al Di Meola. A Soulmates-beli zenésztársak eddig összesen több mint 35 Grammy-díjat nyertek, eladott hanghordozóik száma pedig meghaladja a 350 milliót.

A Soulmates új lemezén zenélt Ian Anderson (Jethro Tull), Mike Stern, Al Di Meola, Randy Brecker, Till Brönner, Bill Evans, John Helliwell, Jesse Siebenberg és Mark Hart (mindhárman a Supertrampből), Cory Henry, Richard Bona, Steve Bailey, Simon Phillips (Toto), Tony Carey (Rainbow) és Nick van Eede (Cutting Crew) is.