Száznegyven ifjú tehetség vett részt a Hungarian Circus Talent Festival Győztesek Gáláján a Fővárosi Nagycirkuszban, ahol díjazták is a legjobb produkciókat.

Kép forrása:  Fővárosi Nagycirkusz
Kép forrása: Fővárosi Nagycirkusz

Akrobatika, légtorna, ügyességi és kreatív kategóriákban mérhették össze tudásukat a jelentkezők a magyar professzionális artistaművészeti képzőhelyek tehetségkutató versenyén. A legjobbak a vasárnapi gálán léphettek porondra.

A zsűri 24 produkciót – 11 professzionális és 13 nem hivatásos – választott ki a gála programjába. A nem professzionális versenyzők közül az SCH Team kapta a Grand Prix-t, Mátyás Dorka és Mátyás Panna Arany Manézs, Marik Dorka és Szabó Eszter Ezüst Manézs, míg Horváth Dóra Ilona Bronz Manézs díjban részesült. Ebben a kategóriában nyolc produkció kapott különdíjat. A csoportos produkcióból kiemelkedő egyéni előadásokért hét díjat ítéltek oda.

A professzionális kategóriában Kollár Bence és Krivanek Zoé érdemelte ki a Grand Prix-t, Arany Manézs díjat kapott a Freefall Dobócsoport, Ezüst Manézst Hellenpárt Levente, míg a Bronz Manézst Schön Martin és Sugta Lia vihette haza.

A Győztesek Gálájának fellépőit értékelő szakmai zsűri tagja volt Fekete Péter, a Nemzeti Cirkuszművészeti Központ főigazgatója, Bán Teodóra, a Magyar Művészeti Fesztiválok Szövetségének elnöke, Kubik Anna színművész, Graeser József, a Fővárosi Nagycirkusz cirkuszszakmai igazgatója, Romhányi Áron zeneszerző, producer, Madaras Ádám öttusázó, párbajtőrvívó, edző, Zsoldos Péter, a Központi Sport- és Ifjúsági Egyesület elnöke és Fitos Dezső, a Fitos Dezső Társulat táncosa, koreográfusa, művészeti vezetője.