Ruzante A csapodár madárka című művét Peer Krisztián dolgozta át, Szőcs Artur rendezte, a zenét Rozs Tamás szolgáltatja. Az új előadásban Rusznák András, Sodró Eliza, Pál András, Bálint András és Baki Dániel látható.

Egyes előadásaik streamelve is láthatók lesznek. Tíz nappal a premier után, szeptember 23-án, szerdán este 19 órától élőben közvetítik a Csapodárok című előadást.

A Radnóti Színház Menj haza színházba! szlogennel népszerűsíti a 7 kamerával élőben közvetített előadását, amelyre külön gegekkel készülnek az alkotók. A streamelt verzió csak szeptember 23-án látható, limitált férőhelyekkel.

Az eSzínház platformot a Magyar Színházakért Alapítvány hozta létre és működteti azzal a céllal, hogy kiváló minőségben felvett színházi előadásokat élőben közvetítsen, és ebből a gyűjteményéből „kikölcsönözhető” élményt nyújtson a nézőknek a világ bármely táján. Az eSzínház első élő közvetítése a Radnóti Színház Csapodárok című előadása lesz.

Csapodárok

Szeptember 26-án a Radnóti Tesla Laborban mutatják be a Gina című produkciót, melyet Schwechtje Mihály rendez és ír a színészek improvizációja alapján. Valós történetet dolgoznak fel: átlagos, középosztálybeli szülők azzal szembesülnek, hogy a gimnazista fiuk belekeveredett egy csoportos szexuális abúzusba.

Az előadásban László Zsolt és Török-Illyés Orsolya a szülőpár, Nagy Márk játssza a fiút, a nyomozónő Martin Márta, a vízilabdaedző Schneider Zoltán, a tinédzserlány szerepében Hajdu Lujza és Kizlinger Lilla látható, az édesanyját Moldvai Kiss Andrea alakítja.

A színház a pandémia miatt a Radnóti Színházban 190 főben limitálták a nézőszámot, a Radnóti Tesla Laborban pedig szellősebbé tették előadásaik nézőterét, ugyanígy jártak el a Keres Emil Próbaterem előadásaival is.

Kerekítsd fel címmel akciót hirdetett a színház. A nézők tetszőleges összeggel kerekíthetik fel a jegyük árát, hogy támogassák a Radnóti Ifjúsági Műhely munkáját.

A Radnóti Színház minden évben saját költségvetéséből és pályázati pénzből segíti a fiatalok (14-24 éves korosztály) számára ingyenes képzést. Erre az évadra a költségvetés töredékét kapták csak meg pályázati forrásból, ezért 5 millió forintot szeretnének összegyűjteni az adományokból az ifjúsági program folytatására.

Nyitókép: jelenet a MOLIÈRE: The Passion című előadásból. Fotó: Dömölky Dániel/Radnóti Színház.