A Pannónia Mozihálózatban három héten át szélesvásznon követhetik a rajongók Harrison Ford kemény öklű régészének kalandjait.

A Pannónia Movie Kft.  még a 2023-ban bemutatott ötödik rész, az Indiana Jones és a sors tárcsája bejelentése előtt tervezte, hogy csokorba fűzve mutatja meg újra a Steven Spielberg rendezésében a ’80-as években készült klasszikus Indy-kalandokat, és ez most válik valóra.

Az 1981-es Az elveszett frigyláda fosztogatóit április 18-tól egy hétig lehet szélesvásznon elcsípni. Az 1984-es Indiana Jones és a végzet temploma április 25-től, míg az 1989-es trilógiazáró, az Indiana Jones és az utolsó keresztes lovag május 2-tól május 8-ig szerepel a műsoron.

A klasszikussá vált trilógia filmjeit a Pannónia Mozihálózat fővárosi multiplexeiben, azaz a Pólus Moziban, a Cinema MOM-ban, a Gobuda Moziban és a Lurdy Moziban vetítik a fenti időpontokban.

Miért jó újranézni?

Mert például a mozitörténelmi nyitójelenetben látni a még igen fiatal Alfred Molinát (a későbbi Doctor Octopust), a középső epizódban Picurként ott van a tavaly Oscart nyert Ke Huy Quan (akit gyerekszínészként még a Kincsvadászok tagjaként is láthattunk), végül pedig a harmadik darabban Indiana apjaként felejthetetlen Sean Connery játéka.

Persze ehhez a felejthetetlen dinamikához nekünk, magyaroknak nélkülözhetetlen Sinkovits Imre orgánuma is. A filmeket a felújított klasszikus szinkronnal vetítik. Sinkovits mellett így aztán olyan, mára távozott színészek hangján szólalnak meg a karakterek, mint Versényi László, Gesztesi Károly, Makay Sándor, Dózsa László, Kristóf Tibor, Kézdy György, Józsa Imre vagy Izsóf Vilmos.