Hazai éttermek mutatkoznak be a kulturális programelemekkel tarkított Art Piknik elnevezésű gasztronómiai fesztiválon szeptember 11-én és 12-én Pannonhalmán.

Horváth Gábor főszervező szerint a vendéglátók egyebek mellett Encsről, Veszprémből, Köveskálból, Palkonyáról, Tatáról, Szigetmonostorról, Esztergomból, Szentendréről, Pannonhalmáról, Sopronból és Székesfehérvárról települnek ki. A gasztronómiai élményt termelői piac is színesíti.

Az esemény részeként nyitják meg szombaton az Art Flexum Nemzetközi Művésztelep kiállítását, majd Csalár Bence Színfalak mögött című könyvét mutatják be.

Ezt követően beszélgetést tartanak Beke Mártonnak, a Torula Művésztér vezetője, Paris Noble-nak, az Elevate Strategy & Design társügyvezetője, valamint Farkas-Papp Éva szobrászművésznek a részvételével. Aznap a résztvevők mintás tányérokat készíthetnek a Vadvirágos porcelánok elnevezésű workshopon, majd a gasztronómiai innovációkról hallhatnak egy kerekasztal-beszélgetésen.

Vasárnap egyebek mellett szabadtéri festést tart és állandó kiállítást nyit meg Mr. Tibowsky tetováló- és képzőművész, továbbá Tessék címmel beszélgetést hallhatnak a látogatók, amelyen Mr. Tibowsky mellett Dejcsics Konrád, a Pannonhalmi Főapátság kulturális igazgatója, Hefter Brúnó, a Hefter Galéria vezetője, valamint Bagó Zsófia, a Stílusos Vidéki Éttermiség Egyesület képviselője vesz részt.

A nyitókép a 2019-es Art Pikniken készült. Forrás: a rendezvény Facebook-oldala