Idén 13. alkalommal rendezik meg a Cervinus Művészeti Fesztivált július 11. és 24. között a Szarvasi Vízi Színházban. A kéthetes programsorozat az Omega Testamentum koncertjével, Debreczeni Ferenc csapatával indul.

Omega Testamentum.  Kép forrása: Cervinus Művészeti Fesztivál
Omega Testamentum. Kép forrása: Cervinus Művészeti Fesztivál

A 11-i nyitókoncert után, amelyen Debreczeni Ferenc, az egykori Omega zenekar dobosának zenekara, az Omega Testamentum produkciója hallható, a szervező szarvasi Cervinus Teátrum főként saját népszerű darabjait hozza el a rendezvénysorozatra. Július 12-én Barta Lajos Szerelem című színművét, másnap a Tessedik Sámuel életéről szóló Az Akácember musicalt, 16-án a Sóska, sültkrumpli című komédiát adják elő, és sor kerül az évek óta sikerrel futó Sors bolondjaira is.

Július 19-én a Körösparti Tréfa-party zenés kabaré-előadása lesz látható. Másnap az Imádok férjhez menni zenés vígjáték, 23-án, Szarvas város napján a 100 éves utazás című zenés show kerül közönség elé.

A gyerekeket július 22-én a Doja, a cigánytündér táncjátékkal szórakoztatják, 24-én, a fesztiválsorozat zárásaként a Brandnyúl lép fel.

Jegy nélkül

Idén is lesznek ingyenes előadások a fesztivál alatt: július 14-én Százféle változatban címmel Cseh Tamás-estet tartanak, ezt követi 15-én az Írók, költők, szerelmek zenés irodalmi műsor. Július 21-én a Bohém randevú várja a közönséget, 18-án a Csizmás kandúr című mesejátékot láthatják a nézők a szlovák-magyar nyelvű színháztól.

A szervezők többfordulós nyomozós játékot is indítanak Színház fantomja címmel, amely a fesztivállal veszi kezdetét és szeptember 30-ig tart. A 2–6 fős csapatok a Cervinus Teátrumban vagy a cervinusfest.hu oldalon nevezhetnek a játékra. Fekete borítékok segítségével kell kinyomozniuk egy 1920-ban történt szarvasi bűntényt, amely során egy színész és egy színésznő halálának körülményeit kell megoldaniuk. A játékhoz augusztus 31-ig lehet csatlakozni.

A részletes program itt található.