Immár hagyományosnak számító, a legjobb diplomamunkákat bemutató kiállítással zárja a tanévet a Magyar Képzőművészeti Egyetem. A végzős hallgatók munkáit július 11. és augusztus 31. között tekinthetik meg az érdeklődők az MKE Andrássy úti és epreskerti épületében.

Sved Angelina Hófehérke művészkönyv című munkája. Forrás: MKE
Sved Angelina Hófehérke művészkönyv című munkája. Forrás: MKE

Best of Diploma kiállítással zárja az idei tanévet is a Magyar Képzőművészeti Egyetem. A már hagyományosnak számító, idén 18. alkalommal megrendezett kiállításon az idei diplomaművek legjavát láthatja a nagyközönség, legyen szó festészetről, grafikáról, szobrászatról, intermédiáról vagy látványtervezésről. A tárlat a végzős hallgatók egyetemi éveinek csúcspontja, a közönség és a szakma itt veheti szemügyre a különböző szakokon végzett legkiválóbb diplomázók alkotásait, továbbá első lépés lehet a galériák világa és a nemzetközi bemutatkozás felé.

A hallgatók diplomamunkáit az egyetem oktatóiból és külső szakértőkből álló zsűri értékeli. A kiállítás célja, hogy a védésekre meghívott szakmai zsűritagok által a legjobbnak ítélt munkákon keresztül mutassa be az egyetemen folyó művészképzés eredményeit. Az idén 177 diplomázó munkájából közel húsz alkotás került a legizgalmasabbak közé.

Az idei kiállítás egyik újdonsága, hogy első ízben jelennek meg rajta a két éve alapított vizuális művészet szak végzőseinek alkotásai. A Vizuális Művészet Tanszék azért jött létre, hogy interdiszciplináris alternatívát nyújtson azon tehetséges hallgatók számára, akik még nem köteleződtek el egyetlen műfaj mellett sem.

Idén először nyári programsorozat is épül a Best of Diploma kiállításra. Koncertek, színházi est, szubjektív tárlatvezetés és gyerekeknek szóló múzeumpedagógiai foglalkozás várja majd az érdeklődőket. A tárlat helyszíne az évszázados kiállítási hagyományokra visszatekintő Barcsay Terem és Aula az Andrássy úti főépületben, valamint az Epreskert Parthenón-fríz kiállítótere.

A Best of Diploma kiállítás megnyitóját július 10-én este hat órakor tartják, beszédet mond Lelkes László, az MKE általános rektorhelyettese.

A kísérőprogramokról további részletek hamarosan az MKE honlapján és Facebook-oldalán várhatók.